Arazi: 5 bin dönüm, bir yıllık kira: 1 TL!

Türkiye'nin köklü üniversitelerinden biri olan Hacettepe'nin, “Türkiye'nin ilk vakıf üniversitesi” unvanlı Bilkent'in kullandığı 5 bin dönümlük araziyi, yıllığı 1 TL'ye kiraladığı ve bunun da yıllarca gizli tutulduğu ortaya çıktı.

Arazi: 5 bin dönüm, bir yıllık kira: 1 TL!
Arazi: 5 bin dönüm, bir yıllık kira: 1 TL!
GİRİŞ 15.08.2013 07:46 GÜNCELLEME 15.08.2013 07:55
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Emin Pazarcı'nın haberi...

Skandalı Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Tuncer, "Ankara-Eskişehir Yolu'nun 12. kilometresindeki arazinin kirasını Bilkent yönetimi bugüne kadar hiç ödememiş" dedi. Olaya tepki gösteren rektör Tuncer şunları söyledi: Biz devlet üniversitesiyiz. Bilkent ise özel sektör konumunda. Buna rağmen, ihale açmadan arazimiz kiralanmış. Bilkent'e gaz götüren BOTAŞ boruları da bizim arazimizden geçirilmiş. Bunun için bizden izin bile alınmamış. Şimdi o alanları üniversitemiz için kullanamıyoruz, çivi bile çakamıyoruz.

‘İŞGALCİ BİLKENT HEMEN TERK ETSİN'

Hacettepe Üniversitesi, şimdi mahkemeye gitmeye hazırlanıyor. ‘İşgalci' konumunda bulunduğu öne sürülen Bilkent aleyhine ‘terk davası' açacak olan yönetim, arazinin boşaltılmasını isteyecek.

HERKES PARANIN DERDİNDE

Murat Tuncer'in 255 milyon TL borçla devraldığı Hacettepe, Türkiye'nin en borçlu üniversitesi konumunda. Alacaklıların kapıda olduğu kurum için Başbakan Erdoğan da eski yönetimi hakkında, "Bir üniversiteye 200 milyar verdiğimiz halde borçlarını kapatamadı" demişti.

KAYNAK: AKŞAM
YORUMLAR 7
  • NEJAT TARHAN 10 yıl önce Şikayet Et
    NEJAT. Arkadaşlar , Bilkent Yönetimi haklı , zira kasayı açmışlar bakmışlar ki , 1 TL yok , ceplerine bakmışlar yine 1 TL yok , etrafdan araştırmışlar yine 1 TL yok , o halde parayı nasıl ödesinler , gördüğünüz gibi ÖDEMEMEK yok aslında ÖDEYEMEMEK VAR. !!!!!!!!!
    Cevapla
  • cemal tatar 10 yıl önce Şikayet Et
    Doğramacı . Doğramacı 12 Eylül eseri biriydi. bilkent ünivrsitesi, tepe inşaat, tepe market, bilkent üniversitesi, bilintur, meteksan... iyi araştırın. meteksanın bütün geliri ÖSYM den... tepe inşaat bütün üniversite inşaat ihalelelri, bilintur Tübitaka yemek ihaleleri. Yani bu adam tam bir devlet beslemesi. Neden bu kadar ballı derseniz "abilerden" olduğu için. Kimse dokunamaz.
    Cevapla
  • ibrahimkarakaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Bilkentin vakıfla alakası yok. vakıf Allah yolunda maddi çıkar gözetmez. Bilken nereee vakıf olmak nereee. Bu dünyanın dibi çıkmış.
    Cevapla
  • Haydar Karakuş 10 yıl önce Şikayet Et
    dağın ucumu göründü. kamu mallarını teftiş eden müfettişler; kamu hakkını savunan avukatlar . , savcılar bu konuları daha geniş araştırmalıdır
    Cevapla
  • acı konuşur 10 yıl önce Şikayet Et
    bunların daha neleri var. bu vakıf ın birde magazası var çin den 1 lira ya getirip 50 liraya satar.vakıf olduğu için vergi vermez.üç kuruşa eleman çalıştırır.hakkını yer ama kurucu başkanları ön hesabı veriyodur.orda siyasi irade de yok orada sizin tanımadıgınız allah cc nün hükmü geçer .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle