TMSF'nin arazisi 27 milyon dolara satıldı

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'nun (TMSF) Balkaner Grubu'ndan devraldığı Marmaris'teki denize sıfır konumdaki turistik tesis arazisi, 27 milyon dolara satıldı.

TMSF'nin arazisi 27 milyon dolara satıldı
TMSF'nin arazisi 27 milyon dolara satıldı
GİRİŞ 24.09.2013 11:38 GÜNCELLEME 24.09.2013 12:50

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Siteler Mahallesi Cumhuriyet Caddesi Boynuzbükü mevkisinde bulunan ve onikinci kez satışa çıkartılan 40 bin 770 metrekarelik arazi için TMSF İştirakler ve Gayrimenkuller Dairesi Başkanlığı tarafından teklif alma yöntemiyle ihale düzenlendi.

İhaleye tek teklifi, ilçede başka turizm yatırımları da bulunan Green Turizm isimli şirket verdi. Şirketin 27 milyon dolarlık teklifi, Fon Kurulunun yaptığı değerlendirmede uygun bulunarak satış gerçekleştirildi. Şirketin, araziye lüks bir otel yapmayı planladığı öğrenildi.

- "27 milyon dolar makul"

Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Yusuf Kenan Akkuş, gazetecilere yaptığı açıklamada, arazinin satış bedelinin yüksek olması nedeniyle daha önce alıcı çıkmadığını söyledi.

Kamuya terkler yapıldığında arazinin yaklaşık 33 bin metrekareye düşeceğini belirten Akkuş, "27 milyon dolar, söz konusu arazi için makul bir fiyat. Daha önemlisi bunca sene atıl kalan bir arazinin turizme kazandırılacak olması. Marmaris'te özellikle turizm alanları konusunda yaşanan bir arsa sıkıntısı var" dedi.

Araziye 7 yıldızlı lüks bir tesis yapılmasının bölge turizmi için çok faydalı olacağına işaret eden Akkuş, bu sayede istihdam olanağı ve turist kalitesinde artış olacağını dile getirdi.

- İlk olarak 60 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkarılmıştı

TMSF'nin sattığı arazi, alışveriş ve turizm tesislerinin yoğun olduğu bölgede yer alıyor. Denize sıfır konumdaki arazinin Cumhuriyet Bulvarı'na yaklaşık 150, sahile inen yan yola ise 250 metre uzunluğunda cephesi bulunuyor. İmar plan notlarında ''Turistik tesis alanları içerisinde 20 bin metrekare ve üstü parseller oluşturularak, turistik tesis yapılması halinde emsal 1,60 ve 5 kat olarak uygulanacaktır'' bilgisi yer alıyor.

Bu arada ilk defa 14 Aralık 1996'da 60 milyon lira muhammen bedelle satışa çıkartılan arsanın fiyatı, alıcı bulamadığı için 27 milyon dolara düşürülmüştü. Daha önce onbir kez ihaleye çıkartılan söz konusu araziye alıcı çıkmamıştı.

KAYNAK: AA