Başbakan: Oralardan arsa almak haramdır

Hükümet, milletvekili ve belediye başkanlarının mal varlıklarını derinlemesine takip etmek için kolları sıvadı.

Başbakan: Oralardan arsa almak haramdır
Başbakan: Oralardan arsa almak haramdır
GİRİŞ 23.10.2014 07:41 GÜNCELLEME 23.10.2014 09:56
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Milletvekili ve belediye başkanlarının mal varlıklarının haksız imar kazancıyla elde edilip edilmediğini araştırmak için 'Etik Araştırma Merkezi' kurulacak. 

ÖNERİ VEKİLLERDEN 

Öneri, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun AK Parti İç Anadolu Bölgesi milletvekilleri ile yaptığı toplantıda gündeme geldi. Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, bu konuda "Etik Araştırma Merkezi" kurulmasını önerdi.

Edinilen bilgilere göre, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun toplantıda, "Adam bir yerden imar geçeceğini öğreniyor. Gidip oradan arsa alıyor ve zenginleşiyor. Bu haram kazançtır. Siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır, ahlaksızlıktır" dediği öğrenildi. 

'BELLİ DÖNEMLERDE ARAŞTIRILSIN'

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz ise milletvekilleri ve belediye başkanlarını seçtikten sonra bu kurulun yapacağı değerlendirmelerinin etkili olması gerektiğine dikkat çekerek, "Milletin umudu olarak geliyorsak, bir süre sonra millet nezdinde kredimiz bitmesin. Bu kurul bir anlamda siyasetçi için bir chek-up mekanizması olsun. Bir insanın varlığı aileden mi geliyor, yoksa sonradan siyasete girdiğinde mi oluyor? Kurul bunları araştırsın. Vekillerin mal varlığı belli dönemlerde araştırılsın" dedi. 

TALİMAT DAVUTOĞLU'NDAN

Başbakan Davutoğlu'nun milletvekili Hüseyin Filiz'in önerisine destek verdiği, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'e çalışma başlatılması talimatı verdiği öğrenildi.

Davutoğlu, toplantıda bu konuların çok önemli olduğunun altını çizerek, şunları söyledi: 

''Peygamber efendimize birisi bir hediye getirmiş. Diğeri 'Sen Allah'ın resulü olduğun için bu hediye geliyor' demiş. Peygamber efendimiz de o hediyeyi kabul etmemiş. Şimdi adam bir yerden imar geçeceğini öğrenip, oradan arsa alıyor ve haksız zenginleşiyor. Bu kişi, imar geçeceğini siyasetçi ya da belediyedeki tanıdıkları vasıtasıyla öğreniyorsa bu daha da vahim. Bu, siyasetçinin görevini kötüye kullanmasıdır.''

YORUMLAR 15
  • Remzi KAHVECİ 9 yıl önce Şikayet Et
    Gariban asgari ücretli ve düşük emekli maaşı alanlara sadaka gibi zam yapılırken,bir takım kesime özel zamlar ve özlük hakları verildiği zaman,bu garip kesimin hakkı yenmiş olmuyor mu?Bu da haram kategorisine girmez mi acaba?
    Cevapla
  • Asım 9 yıl önce Şikayet Et
    Cumhuriyetin Kurulduğu günlere kadar gidelim, bakalım kimler nasıl zengin olmuş.
    Cevapla
  • HHHH 9 yıl önce Şikayet Et
    Malesef bu durum Türkiye'de yıllardır kanayan bir yara. Nerede bir üniversite kurulacak yollar nereden geçecek yakınındakilere ya da zengin mütahitlere haber verip onların kazancından dahi pay alan insanlar olduğuna göre çok vahim bir olay.
    Cevapla
  • ali okumuş 9 yıl önce Şikayet Et
    makamda görev yapanları yüzde 99 haksız kazanç elde ediyor bunu bilmek lazım
    Cevapla
  • Şaşkın 9 yıl önce Şikayet Et
    Allahu Ekber Allahu Ekber Allahu Ekber Allahu Ekber! Başbakanın bu çıkışı yıllardır kayana yaranın tedavisi konusunda beni biraz ümitlendirdi. Yıllardır belediyelere çöreklenip ihaleleri kapan vekiller ve bazı belediye memurlarına artık bir "dur" demeli. Bu işin sadece bir kısmı. Vekiller ve ak partinin yöneticilerinin büyük bir kısmı muazzam zenginleşiyor. nasıl oluyor bu? belediyelerdeki memurlar da zenginleşiyor. Memurluk maaşıyla olmuyor herhalde bunlar? Ha bu arada sayın başbakanın malvarlığını merak ediyorum. ve acaba sayın başbakan da diğerleri gibi şirketler sahibi olacak mı maaşı dışından acayip uçuk gelirleri olacak mı merak ediyorum?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle