Ziya Yılmaz eşinin adına okul yaptırdı

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz Eşi Filiz Yılmaz adına Yozgat’ta Okul Öncesi Eğitim Birimi açtı.

Ziya Yılmaz eşinin adına okul yaptırdı
Ziya Yılmaz eşinin adına okul yaptırdı
GİRİŞ 11.11.2014 14:41 GÜNCELLEME 11.11.2014 14:43

“Anasınıfsız Okul Kalmasın” projesi kapsamında DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ve Eşi Filiz Yılmaz tarafından Yozgat’ta yaptırılan Filiz Yılmaz Okul Öncesi Eğitim Birimi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın da katıldığı törenle açıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde kurulan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER), “Anasınıfsız Okul Kalmasın” projesiyle minik yüreklere dokunmaya devam ediyor. Daha önce Yozgat’ın Yenifakılı ilçesine Türkiye İş Kadınları Derneği’yle (TİKAD) bir anaokulu yaptıran dernek, Akdağmağdeni’ne de modern donanımda bir okul öncesi eğitim birimi kazandırdı.

Çocuğu geleceğe hazırlamak gerek

DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz tarafından Yozgat’ta yaptırılan Filiz Yılmaz Okul Öncesi Eğitim Biriminin açılış törenine katılan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, okul öncesi eğitimin çocuk gelişimi için önemine değinerek, “İnsan yedisinde neyse yetmişinde de o olur derler. Anaokulu, çocuğa 7 yaşında el atmak, çocuğu geleceğe hazırlamak demek. Avrupa ülkelerinde çocuğu 3 yaşında okula başlatan ülkeler var. Türkiye’de 4+4+4 başlarken çok tartışıldı. Çocuk ne kadar eğitime erken başlarsa o kadar başarılı oluyor. Hükümet olarak eğitim alanında her okul yanına bir anaokulu yaparak ciddi yatırımlar yaptık” dedi.

Vermek üzere uzanan eller, alan ellerle birleşti

Törende konuşan TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran da, 2005 yılında TOGEM’i kurarken böyle günleri hayal ettiklerini belirterek, “Güzel ülkemizin dört bir yanında açılmış okullar, mutlu yüzler, tıpkı şimdi gördüğüm gibi heyecanla parlayan gözler olsun istiyorduk. İstiyorduk ki böyle pırıl pırıl okullarda her çocuk anne kucağından öğretmen kucağına sevgiyle şefkatle geçsin. İşte adım adım hayallerimiz gerçek oluyor. Mutluyuz çünkü TOGEM-DER olarak bir kez daha vermek için uzanan elleri, alan ellerle birleştirdik” dedi.

En büyük hayalim ülkeme bir üniversite kazandırmak

Okulu yaptıran DAP Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz ise “Okul yatırımları insana yatırımdır. Geleceğe yatırımdır. Benim en büyük hayalim ülkeme bir üniversite kazandırmak. Sadece siyasetçilerden ve devletten bir şey beklememek lazım. İş adamları olarak elimizi taşın altına koyup ülkemize eğitim yatırımı yapmamız lazım” diye konuştu.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ açılışı yaptı

Filiz Yılmaz Okul Öncesi Eğitim birimini Yozgat’a kazandıran iş adamı Ziya Yılmaz ve ailesine de teşekkür eden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, “Akdağmadeni ilçemiz bu anlamda değişimlere sahne oldu. Bu anaokulu ayrı bir güzellik kattı” yorumunu yaptı. Bozdağ: “Biz Türkiye olarak ülkemizin gelecekte güçlü ve kudretli bir ülke olarak varlığını devam ettirmesi için ön şartının bilgiyi üreten ve bilgiyi teknolojiye dönüştürüp güce kuvvete dönüştüren bir ülke olması gerektiğine yürekten inanıyoruz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Adalet Bakanı Bekiz Bozdağ, okulun yapılmasına katkı sağlayan Filiz Yılmaz, Ziya Yılmaz’a, TOGEM-DER Başkanı Saadet Gülbaran ile birlikte plaket verdi.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek açılışı yapılan okul öncesi eğitim birimi konuklar tarafından ziyaret edildi. Yozgat Vali vekili Yavuz Güner, Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer ve Akdağmadeni Kaymakamı Ahmet Yıldız ile Akdağmadeni Belediye Başkanı Suphi Daştan’ın katıldığı törende çocuklara hediyeler dağıtıldı.

KAYNAK: EMLAKOFİS