ALB Menkul Değerler'e geniş yetki

ALB Menkul Değerler ‘Geniş Yetkili Aracı Kurum’ lisansını aldı.

ALB Menkul Değerler'e geniş yetki
ALB Menkul Değerler'e geniş yetki
GİRİŞ 28.01.2015 14:42 GÜNCELLEME 28.01.2015 14:42

Kurum bu yetkiyle; Pay Piyasasında; Diğer Menkul Kıymetler, Paya Dayalı Türev Araçlar, Pay Endekslerine Dayalı Türev Araçlar ile Diğer Türev Araçlar Piyasası ve Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri Piyasalarında işlem gerçekleştirebilecek.

Forex piyasasının lider şirketi ALB Menkul Değerler A.Ş, Sermaye Piyasası Kurulu’na (SPK) yaptığı başvuru sonucunda, 31.12.2014 tarihinde ‘Geniş Yetkili Aracı Kurum’ olmaya hak kazandı. ALB Menkul Değerler, böylece lisansı ilk alan aracı kurumlar arasına ismini yazdırdı.

‘Geniş Yetkili Aracı Kurum’ lisansına sahip aracı kuruluşlar, yatırım bankacılığının diğer alanlarında da faaliyet gösterebiliyor. Bu kapsamda ALB Menkul Değerler; Pay Piyasasında; Diğer Menkul Kıymetler, Paya Dayalı Türev Araçlar, Pay Endekslerine Dayalı Türev Araçlar ile Diğer Türev Araçlar Piyasası ve Kaldıraçlı Alım Satım İşlemleri Piyasalarında işlem gerçekleştirebilecek. ALB ayrıca; Bireysel Portföy Yöneticiliği faaliyeti kapsamındaki işlemleri, kredi ya da ödünç işlemleri, kaldıraçlı alım satım işlemleri ile sınırlı olarak döviz hizmeti sunulması konularında da hizmet verebilecek.

Hatırlanacağı üzere SPK’nın, 1 Temmuz 2014 tarihinde yürürlüğe koyduğu ‘Yatırım Hizmetleri ve Faaliyetleri ile Yan Hizmetlere İlişkin Esaslar Hakkında Tebliği’, aracı kurumların genel faaliyet şartlarında değişiklik yaparak, kurumların yetkilendirilmesinin yolunu açmıştı. Öz sermaye dikkate alınarak yetkilendirilen aracı kurumlar; Geniş Yetkili, Kısmi Yetkili, Dar Yetkili olarak 3 gruba ayrılmıştır.

KAYNAK: EMLAKOFİS