Korkutan açıklama: Kapalıçarşı her an çökebilir!

Alman Der Spiegel dergisinde yer alan bir makaleye göre Kapalıçarşı'nın çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu öne sürüldü.

Korkutan açıklama: Kapalıçarşı her an çökebilir!
Korkutan açıklama: Kapalıçarşı her an çökebilir!
GİRİŞ 30.08.2013 15:59 GÜNCELLEME 30.08.2013 16:35
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Dergide yer alan "İstanbul'daki Kapalıçarşı Çökebilir mi" başlıklı yazıda çökme tehlikesinin mağaza sahiblerinin dükkânların içinde daha fazla alan açmak için izin almadan duvarları oymalarından kaynaklandığı belirtildi.

'MAĞAZA SAHİPLERİ İZİN ALMADAN DUVARLARI OYUYOR'

T24'te yer alan habere göre, Hasnain Kazım imzalı yazıda, her gün binlerce kişinin ziyaret ettiği çarşının çökme tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu ve acilen bakımdan geçmesi gerektiğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

"Çarşının yönetimi birçok mağaza sahibinin dükkânların içinde daha fazla alan açmak için izin almadan duvarları oyduğunu, yıktığını hatta gizli bodrum katları açtığını ve binanın yapısına zarar vererek yıkımına zemin hazırladığını belirtiyor." Çarşı yönetiminin yaptırdığı incelemeye göre, yüzlerce dükkân sahibinin duvarları yıktırması ya da oyması nedeniyle çatı her an çökebilir.

Der Spiegel , yazıda bina yönetimine karşı çıkan esnafın restorasyonla ilgili görüşlerine de yer verdi. Kapalıçarşı'da dükkân sahibi Yunus "Bakım parasını bizim ödememizi istiyorlar. Ancak tüm masrafları bizim karşılamamız mümkün değil" diyerek yönetimi eleştirdi.

ANITLAR KURULU RAPOR HAZIRLADI

3 yıldır gündemde olan Kapalıçarşı'nın restorasyonu ile ilgili Anıtlar Yüksek Kurulu rapor hazırlamış, dükkânların alanlarını genişletmek için tarihi binada tahribat yarattığı ortaya çıkmıştı. Su depoları, antenler, klimalarla çatının zarar gördüğü belirtilen raporda restorasyonun aciliyetine de yer veriliyor. Esnaf ise fikir birliğine varamıyor.

YORUMLAR 5
  • bal-i_cibril 10 yıl önce Şikayet Et
    s a. Türkiye'de güya deprem yönetmeliği denetçiler vs var. Bu haberi ihbar kabul edip gidip denetleyecekler . Deprem riski varsa gereğini yapacaklar . Annemin bir arsası var, 20 sene önce aldı . Bekledik yıllarca . Şehir merkezine uzaktı . Sonra gelişti.Tamda deprem zamanı herkes sınırsız kat çıkarken, dendi, yeni kanunlar, yeni düzenlemeler . 3 kata izin verildi. Yıllarca bekledik, eee nasip dedik, müteaahite verdik, sadece 2 daire aldık. Bina bitti yönetmelik değişti galiba, değiştimi? çevrede yeni yapılan tüm binalar 10 kattan aşağı değil. Bu memlekette savcı ne iş yapar? Mahkemeye verip 20 milyon tazminat talep edeceğim, annem karşı çıkıyor . Bu kadar ciddiyetsiz memleket olmaz . Prensipler, iş ahlakı ........
    Cevapla
  • ali celik 10 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyeye gıcıklığına söylüyorlardır. Bu almanya hep yüzümüze güler arkamızdan vurur bunların sözlerin itibar etmeyin.Türkiye de çevreci örgütleri galeyana getirip fabrikalara köprülere havalanına hidroelektrik santrallerine nükleer santrale karşı çıkarttıran bunlar.Türkiye 1960 lar daki gibi sadece peynir incir üzüm satsın acından kıvransın ki bize rakip olmasın dertleri bu.
    Cevapla
  • hakkı coşkun 10 yıl önce Şikayet Et
    çok eskilerden duymuştum . doğruluğuna inanıyorum.
    Cevapla
  • Osman Gazibey 10 yıl önce Şikayet Et
    KAPALIÇARŞI HAKKINDA Kİ BU HABER DOĞRU OLMAYA DOĞRU DA GELGELELİM BU DER SPİEGEL İ NİÇİN İLGİLENDİRİYOR ?. Başka mevzuu mu kalmadı ?!? Türkiye hakkında hangi olumsuz haberi yaparız diye uğraşıp duruyorlar !!!
    Cevapla
  • ŞAHİN AVCI 10 yıl önce Şikayet Et
    NEDEN SE PEK INANAMADIM. Acaba işin içinde almanya - altın - türkiye olduğu için mi ? BU bana bi zamanlar pijamalı asteriks köylülerinin yaptığı altın madenine karşı eylemleri hatırlattı neden se ?
    Cevapla