Yenilenen Maltepe Park kapılarını açıyor

ECE Türkiye tarafından yönetilen Maltepe Park Alışveriş Merkezi, CarrefourSA'nın yatırımıyla, 21 aydır devam eden yenileme çalışmalarının ardından kapılarını yarın ziyaretçilere açacak.

Yenilenen Maltepe Park kapılarını açıyor
Yenilenen Maltepe Park kapılarını açıyor
GİRİŞ 04.09.2013 14:31 GÜNCELLEME 04.09.2013 14:31

Hayata geçirilen büyüme projesi ile alışveriş merkezinin kiralanabilir alanı, 31 bin metrekareden 75 bin metrekareye çıkartıldı. Üç kat üzerinde faaliyet gösterecek mağaza, kafe ve restoranların sayısı 250'ye ve otopark kapasitesi de 3 bin 500'e ulaştı. Alışveriş merkezine yeni eklenen bölümün inşaatı devam ederken faaliyette olan kısım tamamen yenilendi ve iki bölümün entegrasyonu sağlandı.

İstanbul'un kentsel dönüşüm projelerinden birinin hayat bulduğu Maltepe'de yer alan alışveriş merkezinin çekim alanında yaklaşık dört milyon kişi yaşıyor. İstanbul'un ana arterlerinden E-5 üzerinde yer alan konumu, Kadıköy-Kartal metro hattına, deniz ve hava ulaşım merkezlerine olan yakınlığı sayesinde ziyaretçiler, Maltepe Park'a hem özel hem de toplu taşıma araçları ile ulaşabilecek. Maltepe Park, 2005 yılındaki açılışından bu yana ECE Türkiye tarafından yönetiliyor. CarrefourSA ise 70 milyon avro tutarındaki büyüme projesine yatırımcı olarak imza attı.

Alışveriş merkezinin yenilenen yapısının tanıtımı amacıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan CarrefourSA Genel Müdürü Mehmet Nane, CarrefourSA'nın 20 yıldır Türkiye organize perakende sektörünün gelişimine hem perakendeci hem de yatırımcı şapkasıyla katma değer sağladığını belirterek, bu kapsamda, Maltepe Park Alışveriş Merkezi'nin büyütülmesine yönelik olarak yapmış oldukları yatırımdan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti.

Nane, 2005'ten bu yana başarılı bir şekilde faaliyetlerini sürdüren Maltepe Park'ın doğru strateji ve zamanlama ile değişen pazar şartlarına, talep ve ihtiyaçlara cevap verebilecek şekilde genişletilip, yenilendiğini vurgulayarak, "Böylelikle Maltepe Park, İstanbul Anadolu yakasının en güçlü alışveriş destinasyonlarından biri haline geldi" dedi.

-AVM'lerin yenilenmesi alanında önemli bir potansiyel görüyoruz"

Alışveriş merkezinin genişletilmesi ve yenilenmesini sağlayan ECE Türkiye Genel Müdürü Andreas Hohlmann da ECE Grubu olarak, birinci ve ikinci jenerasyon alışveriş merkezlerinin büyütülmesi ile yenilenmesi alanlarında önemli bir potansiyel gördüklerini dile getirdi.

Maltepe Park'ın genişletilmesi ve kapsamlı modernizasyonunun Türk perakende sektöründe gerçekleştirilen en önemli projelerden biri olduğunu anlatan Hohlmann, "Proje, aynı zamanda CarrefourSA ve ECE Türkiye'nin 10 yıla yaklaşan örnek iş birliğinde bir mihenk taşıdır" diye konuştu.

Holhmann, alışveriş merkezinin mimarisinin, kentsel yaşam tarzının ihtiyaçlarını karşılayacak "Modern Şehir Parkı" konseptine dayandığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Doğal bir atmosfer yaratmak üzere dekorasyonda natürel renklere ve mobilyalara yer verilen Maltepe Park, seçkin marka ve mağaza karması ile İstanbul Anadolu yakasının çekim merkezi haline gelecek. Alışveriş Merkezi'nde aralarında Apple, C&A, CarrefourSA Hipermarket, Cinemaxi-mum, Zara, Oysho, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Pull&Bear, Zara Home, Koton, LC Waikiki, Sephora, TeknoSA Exxtra, Victoria's Secret ve çok katlı mağaza YKM'nin de yer aldığı 250 ulusal ve uluslararası marka yer alıyor. Yenilenen yeme-içme alanı ile özel terasları olan kafe ve restoranlar, misafirlere dünya mutfağından lezzetler sunacak."

KAYNAK: AA