Ünlü iş adamı isyan ederek AVM'sini kapattı

Elazığ'da çok ortaklı Mis Holding bünyesinde 50 milyon liralık harcamayla yarısı tamamlanan Misland Eğlence ve Alışveriş Merkezi kapandı.

Ünlü iş adamı isyan ederek AVM'sini kapattı
Ünlü iş adamı isyan ederek AVM'sini kapattı
GİRİŞ 19.02.2014 13:31 GÜNCELLEME 19.02.2014 16:27
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, 2007 yılında yaptıkları ve 675 kişinin çalıştığı Misland eğlence merkezini, bankalardan 3.5 milyon lira kredi alamadığı için kapattıklarını söyledi.

Demirbağ, geçmişte birçok işadamının, 'Yeşil Sermaye' ve 'PKK finansörü' olarak fişlendiğini, kendisine de bu yüzden kredi verilmediğine inandığını söyledi.

Elazığ'da 2005 yılında 101 işadamının biraraya gelerek kurduğu Mis Holding tarafından 50 milyon lira harcamayla, 42 bin metrekare üzerinde kurulan Misland Eğlence ve Alışveriş Merkezi'nin ilk etap çalışmaları 2007 yılında yapıldı. 2008 yılında açılan ve bünyesinde 675 kişinin çılıştığı Misland'ın, yaşanan ekonomik kriz nedeniyle eksik kalan bölümleri bir türlü tamamlanamadı.

KREDİ BULAMADILAR

Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, kendi öz sermayeleri ile kurdukları, Misland'ı tamamlamak için bankalara herhangi bir borcu bulunmamasına, 50 milyonluk ipotek göstermesine rağmen, 3.5 milyon kredi alamadıkları için Misland'ı kapattıklarını açıkladı.

AVM'Yİ 2009'DA AÇTIK

Misland projesinin 3 etaptan oluştuğunu belirten Demirbağ, "1'nci etap 50 milyon liralık yatırımdı. O yatırımı tamamladık. İkinci etabın da fuar alanı, hayvanat bahçesi ve kapalı lunapark gibi bölümleri vardı. Bunu yarım olarak açmamıza rağmen tamamlanmadan; yazları günlük 10-12 bin, kışları da 5-6 bin ziyaretçimiz vardı. Alışveriş merkezimizin açılışı da 2009'da oldu. AVM açıldığı yıl, 2008'deki krizin 2009'da Türkiye'ye tesiri olmuştu. Dolayısıyla biz AVM'yi komple kiraya vermemize rağmen, ulusal markalardaki kiracılarımızın yarısı gelmedi. Sözleşmeleri de elimizde var. Bunlar da Türkiye'de söz sahibi firmalar. Bunlar gelmeyince biz yüzde 52 doluluk oranıyla açtık AVM'yi ve ondan sonra 3 yıl burası fevkalade cıvıl cıvıl çalıştı" dedi.

İPOTEĞE RAĞMEN KREDİ ALAMADIK

İlk dönemlerde 675 kişinin çalıştığı Misland'da, AVM ve yüzme havuzu gibi hizmet veren büyük işyerleri ve markaların birer birer kapandığını anlatan Demirbağ, halen bir lokantanın hizmet vermeye devam ettiğini kaydetti.

50 milyon liralık öz sermaye ile yaptığı yatırımı ipotek olarak göstermesine rağmen, tesisin kalan bölümünlerini tamamlamak için ihtiyaç duyduğu 3.5 milyon liralık krediyi bir türlü alamadığını belirten Demirbağ, "Ama her halükarda, benim öz sermayemle yaptığım bir yatırım var. 50 milyon liralık yeri ipotek veriyorum ve 3.5 milyon lira kredi alamıyorum. Bu bana çok ilginç geldi. 1.5 yıldır, defalarca her birine gitmemize rağmen, bu kredi çıkmadı ve biz Misland'ı 2013'ün sonuna doğru kapatmak zorunda kaldık. Dolayısıyla 6 aydır kapalı ve 675 kişi istihdamımız vardı, personel sayımız şimdi 25 kişiye düşmüş durumda" diye konuştu.

MHP'LİYKEN, "YEŞİL SERMAYE" AK PARTİLİYKEN, "PKK FİNANSÖRÜ" DEDİLER

Mis Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Demirbağ, MHP'li olduğu dönemde, 'yeşil sermaye', AK Partili olduğu dönemlerde ise 'PKK finansörü' olarak fişlendiğini iddia etti. Demirbağ, "MHP'li olduğum dönemde yeşil sermaye oluyorum, AK Parti kurulup AK Parti'ye oy verdiğim dönemde tam tersi, bir başka şey oluyorsun. Ben bunu anlamakta çok güçlük çekiyorum. Yani demek ki bunu yapanlar kasıtlı yapmışlar. Bu fişlemeler gerçek anlamda kim kimdir, ne nedir? Bunun için değil de, yeri geldiği zaman kullanmak için ve yahut da köşeye sıkıştırmak için yapılmış şeyler diye düşünüyorum" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Mehmet Baygeldi 10 yıl önce Şikayet Et
    bencede kredi değil. kusura bakmayın ama açıklamalar pek inandırıcı gelmedi, 101 tane sözde işadamı statüsünde geçinen yanlış yatırımlarla 50 milyon parayı çöp'e atan, bir memleketin geleceğiyle oynayan 101 işadamı, ve bu 101 işadamı içerisinde as'lar alacağını aldı olan emekli parasını bir ümitle sizlere yatıran yanlış ortaklık sistemine giren vatandaşa oldu 101 iş adamı elini kolunu sallayarak yeni bir şirket kurup o şirket üzerinden alacaklarını bir türlü aldılar bunu hiç söylemiyorsunuz. gerçekleri açıklayın nihat bey gerçekleri 50 milyon'a bu şehire 5 tane tam kapasiteli üretim yapabilen fabrika kurabilirdiniz... bacasız sanayi dediniz, önce siz bacalısını yapın ondan sonra bacasız sanayii düşünün, memlekete yazık ettiniz, ondan sonra da çıkmış fişlendik v.s. v.s. diyorsunuz inandırıcı değil... ALLAH insana bir sefer şans verir siz bu şansı teptiniz, ve tepe taklak oldunuz.
    Cevapla
  • cafer mutlu 10 yıl önce Şikayet Et
    zaten her taraf isyeri bakkal cakkal. dinimiz sadece ticareti tesvik etmiyo.
    Cevapla
  • Remzi Öz 10 yıl önce Şikayet Et
    Tek kapanma sebebi kredi mi?. Misland ın asıl kapanma sebebi hatalı işletmeciliktir. Markette alışveriş yapıyorsunuz, ürünleri arabanıza götürmek için 6 metrelik dik bir rampadan çıkmanız gerekiyor. Bu sadece küçük bir örnek.
    Cevapla