Rize'de denizin üzerinde yeni bir şehir kurulacak

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Rize Belediyesi öncülüğünde projelendirilen 'Büyük Rize Projesi' için onay verdi.

Rize'de denizin üzerinde yeni bir şehir kurulacak
Rize'de denizin üzerinde yeni bir şehir kurulacak
GİRİŞ 28.05.2015 14:08 GÜNCELLEME 29.05.2015 07:51
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Şehir merkezinin yüzde 70'lik kısmı deniz dolgusu üzerinde bulunan Rize’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 3 bin dönüm deniz alanın daha doldurulması için onay verdi. Rize’nin kıyı kenar çizgisini ve haritasını değiştirecek proje ile ilgili bugüntanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıda projenin aşamaları ve ilk aşamada yapılacak olan Mavi Şehir Projesi hakkında bilgiler verildi. Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap’ın başkanlık yaptığı toplantıda sunumlar yapıldı.

Proje, 17 farklı kurumdan 55 kişinin 10 aylık bir çalışma neticesinde hazırladı. Projenin dolgu imar planı bin 150 sayfadan oluşuyor. Projenin 1. etabında, Cami-külliye, Kütüphane, Müze, Çay Çarşısı, Stadyum, Teleferik ve Üniversite Retreatif Alanı oluşturulacağı belirtildi. Projenin 1. etabının 300 dönümlük bir alanda inşa edileceği 2. etapta ise toplamda 3 bin dönümü kapsayan deniz alanının doldurulacağı kaydedildi. Yapılan açıklamada Rize şehir merkezinin kurulu bulunduğu alana eş oranda gerçekleştirilecek dolgu alanında kesinlikle özel mülkiyetlere izin verilmeyeceğinin altı çizildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rize’nin kara sınırını 3 bin dönüm genişletecek olan dev projeyi yakından takip ettiği belirtildi. Tanıtım toplantısında söz alan Ak Parti Rize Milletvekili Hasan Karal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın projeyi yakından takip ettiğini belirterek projenin kendisine sunulduğunu ve projenin onayladığını belirtti. Rize şehir merkezinin, üzerinde çok katlı binalarında bulunduğu yüzde 70’lik kısmı 1960’lı yıllarda deniz doldurularak elde edilen alan üzerinde kurulu bulunuyor. Öte yandan proje çalışmaları süren Rize Havalimanı'nın da deniz dolgusu üzerinde yapılması kararlaştırılmıştı.

YORUMLAR 37
  • ben nenim 8 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyi herkesten vedahi yetkililerinden ve muhendislerinden deiyi bilen yönümüz yine işbaşında maaşallah...bu ülke için atılacak her adıma yapılacak her iyiliğe karşı takınılan tavıra bakın hele....çok tanıdık gelmiyor mı sizlere? Gezizekalı arkadaşlar...bilim diyosunuz ama bilmiyorsunuz...herşeyi eleştiriyorsunuz çünkü siz konuşacaksınız biz yapıcaz....fark bu....konuşun konuşun...
    Cevapla
  • emre 8 yıl önce Şikayet Et
    İstanbulda yaşayan biri olarak çok merak ediyorum. Kıyı hattında yaşayan deniz manzaralı evi olanlar bu projeyi nasıl kabul edecek? İnsanların evinin değeri düşecek, manzarası gidecek, konumu değişecek.
    Cevapla
  • fatma 8 yıl önce Şikayet Et
    cahillik ne kadar kötü bişey yaa
    Cevapla
  • üzüldüm 8 yıl önce Şikayet Et
    Denizi doldurmak neden bu kadar güzel birseymiş gibi yansıtılıyor... doğayı öldürüyorlar.. denizi doldurup yeşil alan yapacağınıza kazık çakın daha ekolojik sökülüp takılan yerler yapın en basit örneği... boş ve atıl bir alan olarak kalacak burası..
    Cevapla
  • Fevzi 8 yıl önce Şikayet Et
    Sadece kendi cüzdanini düsünen vatandastan devlete fayda gelmez. Devlet vatandasa parayi verdigi an o paranin hic bir getirisi olmaz. Proje sayesinde vatandas ile birlikte devlette kazanir. Sadece sabir gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle