Türkiye'nin MIPIM'deki yeri büyüdü

Dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı MIPIM, yarın Cannes'da açılıyor.

Türkiye'nin MIPIM'deki yeri büyüdü
Türkiye'nin MIPIM'deki yeri büyüdü
GİRİŞ 14.03.2016 11:55 GÜNCELLEME 14.03.2016 12:50

İTO, dünyanın en büyük uluslararası gayrimenkul fuarı olma özelliği taşıyan ve yarın Fransız Rivierası'nın en ünlü şehirlerinden Cannes'da açılacak olan MIPIM'de belediyelerin ve gayrimenkul sektörünün önde gelen firmalarının projelerini sunmak için İstanbul Çadırı'nın alanını bu yıl ikiye katlayarak 685 metrekareye çıkardı.

Geçen yıl 300 metrekarelik bir alanda İstanbul'u temsil eden İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nın büyüklüğünü de 685 metrekareye yükseltti. İTO ayrıca İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nı fuarın en prestijli noktası olarak kabul edilen konuma yerleştirdi. Buna göre İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı, dünyanın en önemli başkentleri arasında kabul edilen ve fuarın sahil şeridinde bulunan Paris ile Londra çadırlarının tam ortasında yer aldı. 

EMLAK KONUT İLE İŞBİRLİĞİ 

İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar, MIPIM Fuarı'nın İstanbul'un gayrimenkul ve inşaat projelerinin dünyaya tanıtılmasında stratejik öneme sahip olduğunu söyledi. Başkan Çağlar, "MIPIM Fuarı'nda Türkiye ve İstanbul tanıtımını her yıl yeni bir boyuta taşıyoruz. Türk firmalarının yaptığı kentsel dönüşüm projeleri ve devletimizin İstanbul için planladığı mega altyapı projeleri, 89 ülkenin yabancı yatırımcısına birebir tanıtılacak. Türkiye'de planlı kentleşme ve konut seferberliğinin öncüsü olan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi iştiraki Emlak Konut GYO fuardaki en önemli destekçimiz. Bu yılki çok özel konumumuzla, 20 bini aşkın gayrimenkul profesyonelinin tamamının İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nı ziyaret etmesini hedefliyoruz. Herkesi Türk konukseverlerinin sıcak atmosferinde bir Türk kahvesi içmeye İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'na bekliyoruz" dedi. 

4 MEVSİM İSTANBUL 

Bu arada ilk kez geçen yıl tanıtılan Yaşayan İstanbul Maketi, bu yıl da İstanbul Çadırı'nda yer alacak. 96 metrekarelik maket, dört mevsim İstanbul'u yaşatacak. Bunun için video mapping sunumu baştan tasarlandı. Bugüne kadar yapılmış en büyük İstanbul maketi olma özelliği taşıyan Yaşayan İstanbul Maketi, ses ve görüntü efektleriyle İstanbul'un 24 saatini fuar ziyaretçilerine sunmaya devam edecek. 

İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nda kent maketi dışında proje maketleri de yer alacak. Tamamlandığında dünyanın en büyük havalimanı olacak İstanbul'un 3'üncü havalimanının maketi ile Asya ve Avrupa'yı deniz tabanının altından geçen karayolu tüneli ile birbirine bağlayacak Avrasya Tüneli'nin kesit maketi çadırda olacak.

Çadırda ayrıca iki maket daha olacak. Bunlardan biri İstanbul Dünya Ticaret Merkezi'nin (İDTM) 500 milyon dolarlık yeni yatırımla inşa edeceği Avrasya'nın en modern fuar merkezi; diğeri ise Avrupa'nın üç büyük teknoparkından biri olmaya aday Teknopark İstanbul'un yeni etap projesi. 

ÇADIRDA İKİLİ GÖRÜŞME İMKANI 

MIPIM kapsamında İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı ve Türkiye pavilyonunda firmalar arası ikili görüşmeler de yapılması planlanıyor. Çadırda bu görüşmeler için özel alanlar planlandı ve fuar boyunca firmalar burada kimse tarafından rahatsız edilmeden görüşme yapma imkanı bulabilecek. İstanbul Gayrimenkul Tanıtım Çadırı'nda ayrıca yabancı yatırımcılara İstanbul'un avantajlarına da birebir anlatılabilecek. Türkiye MIPIM'e geçen yıl 700'e yakın kişi ile katılmış ve bu katılımcı sayısıyla 7'nci sıraya yükselerek ilk 10 ülke içine girmişti. 

RAKAMLARLA MIPIM 2016

• 21.500 ziyaretçi 
• 89 ülke 
• 1.000 proje 
• 4.800 yatırımcı ve finans kuruluşu

KAYNAK: AA