Emlak piyasasına yönelik düzenlemeler yolda

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el emlak piyasasına yönelik düzenlemeler yapacaklarını söyledi. Tüfenkci, “Böylece ne alıcı ne de satıcı mağdur olacak” dedi.

Emlak piyasasına yönelik düzenlemeler yolda
Emlak piyasasına yönelik düzenlemeler yolda
GİRİŞ 15.02.2018 07:57 GÜNCELLEME 15.02.2018 08:02
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İkinci el otomobil ticaretinin ardından emlak piyasasına da çekidüzen getirmek için harekete geçildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ikinci el emlak piyasasına ilişkin yönetmelik hazırladıklarını belirtti. Bu alanda ciddi boşluk olduğunu vurgulayan Tüfenkci, özellikle son dönemde yaşanan mağduriyetlerin bu boşluklardan kaynaklandığını kaydetti.

 

 

Tüfenkci, gerek sektörden gerekse vatandaşlardan konuyla ilgili talepler geldiğini belirttti.

Bakan Tüfenkci şöyle devam etti:

“Bu konuda son değerlendirmeleri yaptıktan sonra yönetmelik haline getirip Başbakanlığa göndereceğiz. Emlakçıların mesleki yeterliliği, işletmelerin fiziki alanlarına ilişkin standart getirilmesi, emlakçı komisyon oranlarının belirlenmesi, ekspertiz raporlarının alınması noktasında düzenlemeler yaparak inşallah önemli bir boşluğu dolduracağız. Böylece ne alıcı ne de satıcı mağdur olacak.”

“OVAKÖY İÇİN KARAR AY SONUNDA ALINACAK”

Ovaköy’de sınır kapısı açılmasına ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Tüfenkci, “Şubat sonunda, benim de eşbaşkanlığını yaptığım Türkiye-Irak Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantısı yapılacak. Ovaköy ele alınıp nihai olarak bir sonuca bağlanacak. En azından orada bir karar alınır ve teknik olarak çalışılır. KEK’in ardından bir toplantı daha yapılacak. Biz istiyoruz ki nisanda protokol imzalanır ve çalışmalar bir an önce başlar. Mayısta Irak’ta seçimler yapılacak” diye konuştu.

YORUMLAR 8
  • Vdas 6 yıl önce Şikayet Et
    Daire direk sahibinden satın alınması lazım neymiş komisyoncu.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Her köşe başı emlakçı oldu.Hep yalan dolan.Ondan sonrada kimse kazandığı paranın hayrını görmüyor.Bunlara bir düzenleme gelmelidir.
    Cevapla
  • ACİLEN 6 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle TAPU Harçlarını düşürün. Emlakçıların aldıkları komisyon yüzde 1' i geçmesin.Birde evini satan vatandaşlar herkes evinin değerini istesin. 100.000 Tl lik Eve 150.000 Tl istenmez.İstersen ne olur fazla fiyatdan dolayı evini satamazsın.Ondan sonrada emlak piyasası çok durgun diye şikayet edersin.
    Cevapla
  • AYNEN 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru.
    Cevapla
  • GÖRELE 6 yıl önce Şikayet Et
    Emlakcıların yapdığında iş yalan dolan.
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir gevşeklik var ama hükümette mi ? devlette mi ? belli değil. Atı alan üsküdarı geçti, ortalık gayrimenkul danışmanı ile dolu, bakkal, fırın, simitçi, pastacı herkes emlakçı oldu, bir iş yapıp 5-10 bin cebe vergisiz girdi, şimdi düzenleme yapalım. Bu dünyada dürüstler her zaman kaybetmek zordunda sanırım.
    Cevapla
  • osmana 6 yıl önce Şikayet Et
    misafir kardeş ; istemem dünyada kazanan ahrette kazanır. ötekiler arafta dolanır
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    İstemez misin dünya onların ahiret bizim olsun. Buyurmuş alemlerin efendisi. Türkiyede herşey zenginler içindir. Böyle geldi korkarım böyle gider.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle