Bakanlıktan yeni ABD hamlesi! 81 ile gönderildi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yerli ve milli ürünlerin kullanımı için harekete geçti. Bakanlık, gelecek dönemde hayata geçirilecek projelerde ve devam eden çalışmalarda yerli ve milli ürünlerin kullanımının tercih edilmesine ilişkin 81 ile genelge gönderdi.

Bakanlıktan yeni ABD hamlesi! 81 ile gönderildi
Bakanlıktan yeni ABD hamlesi! 81 ile gönderildi
GİRİŞ 29.08.2018 11:35 GÜNCELLEME 29.08.2018 11:35
Bu Habere 74 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca 81 ilin il müdürlüklerine, gelecek dönemde hayata geçirilecek projelerde ve devam eden çalışmalarda yerli ve milli ürünlerin kullanımının tercih edilmesine ilişkin genelge gönderildi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından imzalanan genelge, 81 ilin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüklerine gönderildi. Genelgeye göre, yeni yapılacak projeler, yapım aşamasında olan işler ve devam eden yapım işleri ile tüm imalatlarda ilgili mevzuatlara göre kullanılacak makine, malzeme ve ekipmanda öncelikli olarak yerli üretim ürünlerin tercih edilmesi istendi.

 

Buna göre, yeni yapılacak projeler, yapım aşamasında olan işler ve devam eden yapım işleri ile tüm imalatlarda, 7033 sayılı "Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi" amacıyla çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile Kamu İhale Kanunu'nun ilgili maddeleri ve eklerinde yer alan listeye göre kullanılacak makine, malzeme ve ekipmanda yerli üretim ürünlerin tercih edilmesi gerektiği aktarıldı.

Bu kapsamda, "Yerli Malı Kullanımı Zorunlu Olan Makine-Ekipman Listesine" uyulması gerektiği vurgulanan genelgede, "Öncelikli olarak ülkemizde üretilen ürünlerin tercih edilmesi hususunda gereğini önemle rica ederim." ifadesine yer verildi.

Bakan Kurum, daha önce Bakanlık tarafından inşa edilecek yapılarda, ABD menşeli inşaat malzemelerinin kullanılmayacağını açıklamıştı.

YORUMLAR 74
  • Maho 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce Devlet kurumları ve belediyeler yerli ürün kullansınlar...
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlatmaya gerek yok zamları yapanlar şirketler aracılar toptancılar fırsatcıl.ar firmalar reklamcılar medya
    Cevapla
  • cemil 5 yıl önce Şikayet Et
    MİLLİ ama gavur %50 yapıyorken MİLLİ'ler %100 zam yapmış yazıklar olsun böyle üreticiye.doları bahane edip fiyat artışı yapanlar MALİYE nin takibe alması gerekiyor.
    Cevapla
  • Recep 5 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar hariç döviz le alış veriş olmamalı döviz nakit olarak kulandirilmamali
    Cevapla
  • Yüksel 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım, Vatanımız için yapmayacağımız hiçbir şey yok.Allah(cc) yolunda ne ölmekten ne de öldürmekten çekinmeyiz. Ancak sanki bazıları milli ürün kullanmayıda ranta çeviriyor gibi. Bunlarada bir inceleme gerekiyor mu ne.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle