Gayrimenkulde yeni dönem

2019-2021 yıllarını kapsayan Yeni Ekonomi Programı'nda gayrimenkul sektörünü ilgilendiren önemli maddeler yer aldı.

Gayrimenkulde yeni dönem
Gayrimenkulde yeni dönem
GİRİŞ 21.09.2018 11:19 GÜNCELLEME 21.09.2018 11:19
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kurulacak Taşınmaz Değerleme Sistemi ile  gayrimenkul envanterinin tamamlanacağını belirterek, "Tapu harçları ve emlakvergilerinde adil bir süreç olacak" dedi.

Yeni Ekonomi Programı'nda gayrimenkul sektörünü ilgilendiren şu maddeler yer alıyor:

Taşınmaz değerleme sistemi kurularak gayrimenkul envanteri tamamlanacak, tapu harçları ve emlak vergilerinin gerçek değerleri üzerinden alınması sağlanacak şekilde gayrimenkul vergilendirme sistemi yeniden düzenlenecek. 

İmar planı revizyonları ile oluşan değer artışlarından kamuya gerçekçi oranda pay alınması ve artışların adaletli paylaşımı sağlanacak. 

Yeniden yapılandırılacak olan Türkiye Emlak Bankası A.Ş. ülkemizde gayrimenkul sektörünün en iyi uygulamaları kapsamında, gayrimenkul finansmanını yönlendirecek bir banka haline getirilecek. 

Kentsel Dönüşüm uygulamaları kapsamında tarihi ve geleneksel kent merkezlerinin kimliği korunarak yenileme ve dönüşüm çalışmaları yapılacak…

YORUMLAR 1
  • mommo 5 yıl önce Şikayet Et
    insallah devlet tipki avrupa sistemi gibi yapsin herkes aldiklari kira parasinin vergilerini ,kendi elleriyle odesin .avrupada askeri maasin ustunde kazanç elde eden her kesimden vergisini aliyor . taki askeri ucretin iki misli para alan apartman sahiplerinden yuzde seksenini devlet aliyor çunki asiri kira aliniyor insanlardan .avrupadaki sistem gelirse ancak memleket oyle suratli kalkinir .zannediyorum.
    Cevapla