Konut kredileriyle ilgili önemli açıklama!

Türkiye Bankalar Birliği (TBB) son günlerde tartışma konusu olan konut kredilerine ilişkin ihraç edilecek Varlığa Dayalı Menkul Kıymetler (VDMK) için Merkez Bankası’nın likidite sağlamasının gündeme gelmediğini bildirdi.

Konut kredileriyle ilgili önemli açıklama!
Konut kredileriyle ilgili önemli açıklama!
GİRİŞ 30.11.2018 09:19 GÜNCELLEME 30.11.2018 09:43

Bankalar Birliği’nden dün yapılan açıklamada, uluslararası düzenlemelere ve iyi örneklere uygun olarak ipotek teminatlı kredilerin menkul kıymetleştirilmesi ve bunlara dayanarak VDMK ihracının faydalı görüldüğü belirtildi.

Açıklamada, “Bankalar Birliği ve üye bankalar tarafından piyasa koşullarına uygun, yerli ve yurtdışında yerleşik yatırımcılara sunulmak üzere, birden çok banka tarafından ihraç edilmiş farklı ipotek teminatlı menkul kıymetlerin dayanak gösterilmek suretiyle VDMK ihraçları konusunda uluslararası iyi uygulamalar üzerine çalışmalar yürütülmüştür. İhraçların piyasa uygulamaları çerçevesinde standart işlemler olarak yapılandırılması ve yatırımcıların talebine sunulması hedeflenmektedir. İhraçlarla ilgili olarak MB tarafından likidite sağlanması hususu gündeme gelmemiştir” denildi. 

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL