Kapatılması beklenen 6 santral belli oldu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Yıl sonuna kadar Çevre mevzuatımıza aykırı ne kadar termik santral varsa kapatma dahil tüm cezai işlemleri kararlılıkla uygulayacağız" açıklamasından sonra kapatılması beklenen 6 santral de belli oldu. Kapatılması beklenen santralardan ikisi Kütahya’da, biri Sivas’ta, biri Manisa’da, biri Kahramanmaraş’ta ve diğeri de Zonguldak’ta yer alıyor.

Kapatılması beklenen 6 santral belli oldu
Kapatılması beklenen 6 santral belli oldu
GİRİŞ 20.12.2019 09:24 GÜNCELLEME 25.12.2019 16:48
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, termik santrallerdeki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi, gerekirse kapatılması talimatından sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un, dün 13 kömür santralının yöneticileriyle Ankara’da bir araya geldi. Toplantıda çevre yatırımları ve çevreye ilişkin bakış açıları hakkında bilgi veren Bakan Kurum, 13 santralı çevre yatırımları kapsamında üç grupta değerlendirdi. Bunlardan üçünün çevre izni bulunduğunu belirten Kurum, “Bu santrallara teşekkür ediyoruz. Bunlar açısından bir sorun yok” mesajı verdi.

 

ELEKTRİK ÜRETMEYE DEVAM EDECEKLER

Kurum, dördünün de çevre izni alabilecek durumda olduğunu söyledi. Buna göre, zehirli gazları tutmaya yarayan baca gazı arıtma tesisi bulunan bu santrallar, “geçici faaliyet belgesi” alacak; öngörülen koşullarda ve sürede eksiklerini tamamlayacak. Bu santrallar, elektrik üretmeye devam edecek. Kurum, kalan 6 santralın ise mevzuatta öngörülen çevre yatırımlarının (başta baca gazı arıtma tesisi olmak üzere) bulunmadığını kaydetti.

KAPATILMASI BEKLENEN SANTRALLER

 

Söz konusu santrallerin ikisi Kütahya’da, biri Sivas’ta ,biri Manisa’da, biri Kahramanmaraş’ta ve diğeri de Zonguldak’ta bulunuyor. Bu santralların, baca gazı arıtma tesisi bulunmadığı gibi diğer çevre yatırımları yönünden de eksikleri söz konusu.

ERDOĞAN: GEREKİRSE KAPATIN' DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, termik santrallerdeki baca gazı filtreleme sistemlerinin mutlak suretle yapılması, yapılmadığı takdirde ceza verilmesi, gerekirse kapatılması için son dakika talimatını vermişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Kirliliğe kesinlikle müsaade etmeyeceğiz. Kimse milletin havasını kirletemez. Mutlaka filtreleme sistemi yapılmalı. Bu konuyu da bizzat takip edeceğim" demişti. 

YORUMLAR 1
  • mustehzi 4 yıl önce Şikayet Et
    iyi bir finans sistemini hayata gecirseniz ve bizlerde bireysel olarak kendi elektrigimizi uretsek. bu santrallerin hic birine gerek kalmayacak. Reis ferman sende. Ver emri kamu bankalarina 10 yil finansal kiralama yapsinlar faizsiz. boylece bizde hem kendimi hem devletimiz icin bir seyler yapmis oluruz.
    Cevapla