Vatandaş söz dinlemiyor! Pes dedirten görüntüler... Dolup taştı maske bile takmadılar

Korona virüs salgını sonrası yapılan ‘Evde kal’ çağrılarına rağmen tapu müdürlüklerinde yoğunluk oluşturanlar tehlike saçıyor. Tapu işlemlerinin yapılması için hiç bir önlem almadan Tapu Müdürlüklerine akın eden vatandaşların arasında ise yaşlıların da olması dikkat çekti.

GİRİŞ 24.03.2020 12:32 GÜNCELLEME 30.03.2020 17:13
Bu Habere 165 Yorum Yapılmış

Tüm dünyada ve Türkiye'de korona virüse karşı önlemler alınmaya devam edilirken, yetkililer vatandaşlara mecbur kalmadıkça sokağa çıkılmaması ve evde kalınması yönünde uyarılarda bulunuyor ancak  bazı vatandaşlar ısrarla uyarıları dikkate almıyor. 

 

 

TAPU MÜDÜRLÜKLERİ DOLDU

Hafta sonu sahillerde yaşanan manzaranın bir benzeri de Tapu Müdürlüklerinde yaşanıyor. İşlemlerin Online olarak yapılabilmesine rağmen tapu Müdürlüklerine akın edenler büyük tehlike saçıyor. 

YAŞLILAR ÇOĞUNLUKTA

 

 

Tapu Müdürlüklerine akın eden vatandaşlara bakıldığında yaşlıların fazlalığı dikkat çekiyor. Öte yandan müdürlüklere akın eden bir çok vatandaşın maske kullanmadığı görüldü.

Dijital ortamda sistem nasıl işliyor

Vatandaşları kalabalıklardan uzak tutmak için daha fonksiyonel hale getirilen uygulama ile internet üzerinden alım-satım, tapu kaydı, ipotek gibi işlemlerin tümü yapılabiliyor.

Web Tapu uygulaması üzerinden malik, diğer kişilere güvenli bir şekilde tapu bilgisi görüntüleme ve başvuru yapma yetkisi verebiliyor veya verdiği yetkiyi kaldırabiliyor.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, uygulamaya daha fonksiyonel olması için kamu kurumları ve şirketler bazında da yeni modüller ilave edildi.

Herhangi bir mağduriyetin yaşanmasını engelleyen Web Tapu uygulamasında vatandaşlar işlemlerini çok daha hızlı bir şekilde ve beklemeden yapabiliyor, işlemlerinin bütün aşamasını takip edebiliyor.

Vatandaşlar, sistem üzerinden kolaylıkla yapacağı işlemler sonrası sadece ıslak imza için tapu müdürlüklerine gidiyor.

Yabancı uyruklular dahil olmak üzere ıslak imza için işlem yapmak isteyen vatandaşlar, randevularını "Alo-181" çağrı merkezi aracılığıyla veya "www.tkgm.gov.tr" adresinden online olarak alabiliyor. Müdürlüklere randevusuz ve "Web-Tapu" üzerinden yapılmayan başvurular kabul edilmeyecek.

Vatandaşlar, tapu müdürlüklerine gitmek yerine yeni tip koronavirüs tehlikesinden sonra daha da fonksiyonel hale getirilen Web Tapu uygulamasını kullanmaya başladı. Web Tapu sistemini kullanan sayısı 16 Mart'ta yaklaşık 10 bin iken bu rakam 17 Mart'ta 20 bine, 18 Mart'ta ise 35 bine yükseldi.

Yabancı uyruklu talep sahiplerinin her türlü mevzuat ve vatandaşlığa ilişkin bilgi talepleri "www.yourkeyturkey.gov.tr"den karşılanacak.

KAYNAK: AA, AJANSLAR
YORUMLAR 165
  • ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    benmi önlem alacam
    Cevapla
  • kemal 4 yıl önce Şikayet Et
    Tapularda işlemler durdurulsun.
    Cevapla
  • ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ekonomi kötü diye ağlarlar ama mal almak için tapu dairesini doldururlar
    Cevapla
  • vahit 4 yıl önce Şikayet Et
    bu görülenlerin arasında bi,r tane koronalı varsa alayı gitti.sonra devlet uğraşsın dursun . iyide hadi bunlar zır cahil tapudaki görevlilerde coronayı kapacak .onlar ne önlem aıyorlar .bu şartlar altında hiç.coronayı burdan kapan biraz sonra sokaktaki başkalarna bulaştıracak.işlemleri internetten yapsanıza .
    Cevapla
  • VATANDAŞ 4 yıl önce Şikayet Et
    Tapu müdürlüklerini bilmemde bankalarda çalışma saatleri 12:00 ile 17:00 arasına alınmış bu da vatandaşlarda yığılmalara sebep oluyor. devletimizin buna bir an önce el atması lazım. Çalışma saatleri daha geniş zamana yayılsın ki yığılmalara mahal verilmesin. İnsanlar kuyrukta izdiham yaşıyor. Çok yazık.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle