Avrupa'nın en büyük ikinci hastanesi için yer bakıldı

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Sancaktepe'de kurulacak olan ve Avrupa'nın en büyük iki hastanesinden biri olması hedeflenen hastane arazisinde inceleme yaptı.

Avrupa'nın en büyük ikinci hastanesi için yer bakıldı
Avrupa'nın en büyük ikinci hastanesi için yer bakıldı
GİRİŞ 14.03.2013 16:52 GÜNCELLEME 14.03.2013 16:52

Bakanlar Mehmet Müezzinoğlu ve İsmet Yılmaz, Avrupa'nın en büyük iki hastanesinden birinin yapılacağı Sancaktepe'de incelemelerde bulundu. İki bakan ilk olarak Sancaktepe Belediyesi önünde basın mensuplarına açıklama yaptı. Bakan Mehmet Müezzinoğlu, "İstanbul gibi bir yerde 3,5 milyon metrekareye yakın bir alanı Sağlık Bakanlığı'nın hizmetine sunmaları ve bu anlamda yaklaşık 15 gün önce protokolü imzaladık.

Bu bakanlığımız ve milletimiz adına TSK'ya teşekkür ediyorum. Belki de dünya çapında çalışacağımız bir alan. Çünkü İstanbul'un çok güzel bir yeri, çok farklı projeleri çalışacağımız bir alan. Bu anlamda bundan sonraki süreçte uluslar arası destek de alarak sağlıkta bir Türkiye projesinin üzerinde çalışacağız. Hem bölgeye, hem İstanbul'a, hem de Türkiye'ye çok marka bir projenin yerine sahip olduk" diye konuştu.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise ilk olarak sağlık personelinin 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutladı. Yılmaz, "Türkiye'nin yıllardan beri en büyük sorunlarından biri sağlık problemiydi. AK Parti hükümetleri döneminde olabildiğince sağlık problemi çözülmüş durumda. Ancak iyi de sınır yoktur, daha iyiye götürmek istiyoruz" dedi.

Anadolu yakasında yarım asra hizmet edecek bir hastane planlaması yapıldığını belirten Yılmaz, yurt dışından da gerekirse danışmanlık hizmeti alınarak Anadolu yakasına yakışan bir şehir hastanesi yapılacağını söyledi.

Müezzinoğlu ve Yılmaz, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tam gün yasasıyla ilgili bir soru üzerine Müezzinoğlu, "Son durumu saat 18.00 gibi Haliç Kongre Merkezi'nde tıp camiamızla birlikte değerlendirmeleri paylaşacağız" dedi.
İki bakan açıklamalarının ardından hastanenin kurulacağı askeri alanda incelemelerde bulundu.

KAYNAK: İHA