İstanbul'un 5 yıldızlı ilk İslami oteli

Katarlı Turizm Grubu Retaj Hotels tarafından yatırımı gerçekleştirilen Retaj Hotels İstanbul Hotel, düzenlenen törenle Güneşli'de hizmete girdi.

İstanbul'un 5 yıldızlı ilk İslami oteli
İstanbul'un 5 yıldızlı ilk İslami oteli
GİRİŞ 17.03.2013 08:46 GÜNCELLEME 17.03.2013 12:24
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Güneşli'deki otel Türkiye'nin İslami modelle yönetilen ilk 5 yıldızlı 'deluxe' oteli olma iddiasında.

Retaj Hotels Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mohammed Bin Johar Al Mohammed, Türkiye'nin son dönemde kazandığı başarılar sayesinde uluslararası anlamda kendini kanıtladığını ve bundan dolayı Türkiye'ye yatırım yapma kararı aldıklarını söyledi.

Sırada Bursa var

Türkiye'deki otel yatırımları çerçevesinde stratejik ortaklıklara açık olduklarını da belirten Johar, şunları söyledi:

"Bizi farklı kılan otelcilik anlayışımız, otellerimizde İslami modele uygun hizmetlerin yer almasıdır. Otelimiz, sosyal hayatlarında İslami açıdan hassasiyetleri olan misafirlerimize özel bir iş oteli olarak tasarlandı. Orta Doğu, Körfez Ülkeleri ve Avrupa başta olmak üzere dünyanın her yerinden bu hassasiyete sahip misafirlerimizi ağırlamayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde, İstanbul'un yanında Bursa'da da yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz."

İstanbul Atatürk Havalimanı'na 5 dakika mesafede yer alan Retaj Royale İstanbul'da 38'i suit olmak üzere toplam 187 odaya sahip. Otelin 'Rimal Health Club' sağlık merkezinde ise bir SPA yer alıyor.

YORUMLAR 6
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    Ama icraatlar yüzde yüz İslam'a uymayabilir, varsın olsun...şimdilik yüzde otuzda uysa, ilerde yüzde elli. yüzde yetmiş ve....günün birinde yüzde 90'a varır. Herşey adım adım olacak, önce oteli kuruldu, yavaş yavaş çelişkiler, yanlışlıklar göze batar, onlarda giderilir. Ama müslümanlar ticarete girdimi gıcık olanlar, turizme girdimi gıcık olanlar, üretime girdimi gıcık olanlar, üniversiteye girdimi gıcık olanlar... müslümanlar hiç bir şey yapmayıncada gıcık oluyorlar, saçma sapan şeyler yapıncada gıcık oluyorlar, yani hiç bir şeyi beğendiremiyoruz bu gıcı olanlara....yapsan bir türlü, yapmasan bir türlü. Ben şahsen seviniyorum. Evet 5 yıldızlıda belki hayatımda kalmayacağım ama inşallah bir gün 4-3-2 yıldızlılarıda yapılır, bizde orda kalırız ciğerim. Ben şahsen müslümanların haram olmadıkça her icraatlarına seviniyorum, otelde yapsınlar, uçakta, inşallah uzayada giderler, gocunan gocunsun, eleştiren eleştirsin. Bu yüzyılda müslümanlar parlayacak, göreceksiniz.
    Cevapla
  • Sabit Kal 11 yıl önce Şikayet Et
    İslamı çağrıştıran her şey neden ''Din Ticareti'' olsunki? Ne yani müslümanlar mağaralara çekilip. inzivayamı yatsınlar? Halbuki Dini İslam Dünya hayatını ve ahiret hesaplarını tanzim için gelmiştir. Tuvallette ne nasıl duracağınıza, nasıl oturacağınıza, nasıl temizleneceğinize, hangi duaları yapacağınıza karışan İslam, neden İstanbul'a geldiğinizde nerede, nasıl kalacağınıza karışmasın? Neden Müslümanlar Dünya hayatını yönlendiren ticarete, siyasete, tekniğe, ilme, uzaya, denizlere, Dünya ikliminin değişimine, yağmur ormanlarının yok edilmesine, Dünya resorslarının (maden, bitki, denizler, ormanlar, hava vs.) vahşice israfına karışmasın? Sizler herşeyi yakıp yıkarken, sayısız nükleer bombalar, akıl ötesi silahlar icat ederken, israfı vahşice teşvik ederken, İslam kenara geçip mağaradanmı seyredecek sandınız? Elbette İslam ve Müslümanlar hayatın her noktasına girip çıkacaklar, parada kazanacaklar, inançlarınıda yaşayacak ve İslama teşvik edecekler, beğenmedinizmi?
    Cevapla
  • Mehmet Ali Samaci 11 yıl önce Şikayet Et
    evlilik sarti yok diyorsunuz! muallak bir vurgu.... medeni kanuna göremi? Yoksa islami kurala göre mi?
    Cevapla
  • bgungor 11 yıl önce Şikayet Et
    bizde açıkça nederler bllmem. Bu haber Doğruysa Evli olmayn çiftlerin beraber kalmasını sağlayan teşvik edene hele müslümanlığın adını kullanıpta sulandıranlara sulu banka oteli denir
    Cevapla
  • Yükselen Bozkurt 11 yıl önce Şikayet Et
    Yeni trend!. Müslüman insan alkol içmez, kumar oynamaz, faiz yemez ama ahirzamanın en büyük fitnesi nisa taifesine inş. teslim olmaz. Açıkları kapamak lazımken daha büyük açık açmak. Araplar da Avrupalılar gibi işi ticarete dökmüş, sadece adı islami otel kalmış. Ayrıca Güneşli'De denizin ne işi var ya :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle