Evinin manzarası kapananlar dava açabilirler!

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, evinin manzarası kapananların haklarını aramak için dava açabileceklerini ve kendilerinin de bu konuda vatandaşa destek olabileceklerini dile getirdi

Evinin manzarası kapananlar dava açabilirler!
Evinin manzarası kapananlar dava açabilirler!
GİRİŞ 30.03.2013 10:25 GÜNCELLEME 30.03.2013 10:25

Mimarlar Odası Genel Başkanı Eyüp Muhçu, İstanbul'da manzarası için pahalı ev almasına rağmen bu manzarasını zamanla kaybeden ev sahipleri için çözüm üretti.

Muhçu, İstanbul başta olmak üzere pek çok kentteki imar hareketlerinde yoğun hak ihlalleri bulunduğunu belirterek ilgili yerel yönetimden sonuç alınmaması halinde dava açmak isteyen yurttaşlara destek verebileceklerini dile getirdi.

Muhçu, yaptığı açıklamada şu gerçeklerde değindi: "Vatandaşın onayı alınmadan yapılan imar değişikliklerine karşı dava açılabilir. Çünkü imar değişikliklerinde iklim koşulları, çevredeki binaların güneşi, manzarası gibi unsurlar dikkate alınmalı. Kentte yaşam kalitesi etkilenen herkes, özellikle bölgede yaşayanlar, imar değişikliklerine karşı dava açabilir. Bu tip bir mücadeleye giren yurttaşa, ihtiyaç duyacağı teknik ve hukuki desteği veririz.”