İzmir'de kentsel dönüşüm tam gaz

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen kentsel dönüşüm töreni kapsamında Karşıyaka'da şahıslara ait 6 katlı bina yıkıldı.

İzmir'de kentsel dönüşüm tam gaz
İzmir'de kentsel dönüşüm tam gaz
GİRİŞ 06.04.2013 19:32 GÜNCELLEME 06.04.2013 19:32

İzmir Valisi Cahit Kıraç, Bostanlı semtindeki binanın yıkım töreninde, yaklaşık 1 milyon konutun bulunduğu İzmir'in, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümünü gerçekleştirme iradesini ortaya koyduğunu söyledi.

İzmir'de 12 ayrı bölgede yaklaşık 350 bin konutun bulunduğu bin 100 hektarlık alanda kentsel dönüşümle ilgili süreci başlattıklarını belirten Kıraç, kentte şu ana kadar 110 bağımsız birimde yıkım gerçekleştirdiklerini, yıl sonunda bunu 2 bine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi.

Kıraç, birinci derece deprem bölgesinde bulunan İzmir'deki konutların yaş ortalamasının 40 civarında olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"Depremle yaşama mecburiyetimiz var. En az hasarla çıkmamız için mevcut kanundan faydalanıp depreme karşı tedbirli olmalıyız. Dünyada mekan, ahirette iman... Bu ikisini bırakmayacağız. Önce mekanlarımızı sağlamlaştıralım, onun içerisinde ibadetlerimizi yapalım, ihtiyaçlarımızı giderelim."

"EXPO 2020'ye hazırlanan İzmir'de değişim dönüşümün bir adımı da burası"

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ata Erpolat ve AK Parti İzmir milletvekillerinin de hazır bulunduğu törene Başbakan Erdoğan da Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Gaziosmanpaşa'da düzenlediği kentsel dönüşüm töreninden video konferansla bağlandı.

Başbakan Erdoğan, bağlantı sırasında, "EXPO 2020'ye hazırlanan İzmir'de, değişim dönüşümün bir adımı da burası" dedi.

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül'ün PTT 1. Lig'de bugün oynanan maçta Çaykur Rizespor'un Karşıyaka'yı İzmir'de 1-0 mağlup ettiğini hatırlatıp tebrik etmesi üzerine Başbakan Erdoğan teşekkür ederek, "Karşıyaka da bizim sayılır" yanıtını verdi.

İzmir Valisi Kıraç da hükümetin Türkiye'nin önemli problemlerine el attığını ifade ederek, "İzmirlilerin, özellikle Karşıyakalıların bundan sonraki süreçte daha rahat ortamda yaşamalarını sağlayacak dönüşümü başlattığınız için teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Cemal Gürsel Caddesi'ndeki 6 katlı binanın yıkımı gerçekleştirildi.