Konut sektöründe 'izin' sevinci

Türkiye'de mülk alan yabancılara verilen 3 aylık oturma izninin 1 yıla çıkartılması, başta Antalya olmak üzere sahil kentlerinde konut sektöründe sevinçle karşılandı.

Konut sektöründe 'izin' sevinci
Konut sektöründe 'izin' sevinci
GİRİŞ 20.04.2013 11:29 GÜNCELLEME 20.04.2013 11:29
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler'e kayıtlı 193 ülkeden 183'ünün vatandaşlarının Türkiye'den şartsız gayrimenkul alabileceğini belirten Türkiye İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Başkan vekili Deniz Karataş, yasa değişikliği ile başta Antalya olmak üzere özellikle sahil kentlerinde yabancılara mülk satışından elde edilen gelirin yıllık 10 milyar dolara çıkmasını beklediklerini söyledi.

Türkiye'de 2003'ün başından 2012'nin sonuna kadar yabancılara toplam 137 milyon 192 bin 231 metrekare taşınmaz satıldığını dile getiren Deniz Karataş, satılan gayrimenkul sayısının 153 bin 183, sahip kişi sayısının da 139 bin 828 olduğunu kaydetti.

Karataş, yasa değişikliğiyle birlikte konut sektöründe Antalya gibi yabancıların tatil amaçlı tercih ettiği sahil kentlerinde 1+0 şeklinde salon olmayan, tek odadan oluşan dairelere yönelik projeler başladığını da açıkladı. Deniz Karataş, "Yeni bir konut tipi. Burada yabancının aradığı özellik, dairenin otel tarzında olup, sosyal donatı alanlarının geniş tutulması. Bunlar çocuk parkı, yüzme havuzu, kamelyalar gibi. Otel konseptini siteye taşıma projelerinin gelişimine yol açtı" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • TTTT&T 11 yıl önce Şikayet Et
    Satın satın. Yabancıya konut satışını savunanların her zaman söylediği bir söz vardır. "Sende git yurt dışından al bunda ne varki". Bende onlara diyorumki hadi kardeşim git sende yurtdışından al bakalım alabiliyormusun. Yabancıların gelir düzeyi ile Türkiye'nin gelir düzeyinin eşit olmadığını kavrayamayacak kadar embesil bir topluluğumuz var. Halkının büyük bir çoğunluğunun başını sokacak kendine ait bir evi dahi yokken yabancıya mülk satışını onaylayan meclistekilerin vicdanı nasıl elveriyor böyle bişeye. Bir başka konu ise 50 bin liraya mal edilen bir daire 350 bin liraya satılması. Pardon ama ticarette dahi olsa bu kadar kar haramdır. büyük çoğunluğu aylık 750-1500 tl maaşla çalışan bir toplumun daire sahibi olması hayalden öte gitmeyecektir.
    Cevapla