5 ülkeden Türkiye'ye kadastro çağrısı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Kıbrıs bize 'bizim de tapu kadastromuzu yapın' diyor. Libya, Cezayir, Fas ve Tunus da 'bize kadastro konusunda yardımcı olun' diyor. Bizim tapu dairemiz oturmuş, kurumsallaşmış bir müessesedir" dedi.

5 ülkeden Türkiye'ye kadastro çağrısı
5 ülkeden Türkiye'ye kadastro çağrısı
GİRİŞ 26.04.2013 15:46 GÜNCELLEME 26.04.2013 15:46
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Bakan Bayraktar, Manavgat ilçesinde bir otelde, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce düzenlenen Tapu ve Kadastro Modernizasyon Projesi Eğitim ve Değerlendirme Toplantısına katıldı. Bayraktar, burada yaptığı konuşmada, Tapu ve Kadastronun, Türkiye Cumhuriyeti'nin en önemli kuruluşlarından biri olduğunu söyledi.

Müdürlükte 20 milyon insanı ilgilendiren 7 milyon civarında işlem yapıldığını belirten Bayraktar, yaklaşık 17 bin 500 memurun görev yaptığı müdürlükteki işlemlerin, kamu dışında başka bir kurum tarafından yapılamayacağını dile getirdi.

Eski dönemlere göre tapuda eğitim kalitesinin arttığına dikkati çeken Bayraktar, vatandaşın da tapu hizmetinden memnuniyetinin oldukça yükseldiğini ifade etti. Tapu işlemlerini online sistemle yapıldığını anlatan Bayraktar, şöyle konuştu:

"Yaklaşık 530 tapu birimimizde işlemler, alım satımlar yapılabiliyor. Yurt dışındaki konsolosluklarda da artık bu işlemleri yapmaya başlayacağız. Kıbrıs bize 'bizim de tapu kadastromuzu yapın' diyor. Libya, Cezayir, Fas ve Tunus da 'bize kadastro konusunda yardımcı olun' diyor. Bizim tapu dairemiz oturmuş, kurumsallaşmış bir müessesedir. İşlemler yürüyor. Mesaj ile randevu veriyoruz. Önce insanlar 'Allah beni tapu dairesine düşürmesin' derdi. Şimdi gelen çayını, kahvesini içiyor ve elektronik ortamda işlemlerini rahatça yaptırıyor."

Bayraktar, insanların duasını almanın önemli olduğunu vurgulayarak, vatandaş memnuniyetinin anketlerde yüzde 95'e çıktığını ancak hala sıkıntılar yaşandığını söyledi. Bayraktar, "Hala bazı sebeplerden dolayı işlemler uzuyor. Öyle bir çalışma yapılmalı ki vatandaş 'Hakikaten Türkiye Cumhuriyeti'nin tapu dairelerine helal olsun. Allah razı olsun. Evimizin gelini gibi hizmet ediyor' desin. Şimdiki gelinler yapmaz da eski gelinlerden bahsediyorum. Gelin gibi hizmet edersek çok dua alacağız" dedi.

Değişen dünyada taşınmaz malların öneminin arttığına işaret eden Bayraktar, bu nedenle tapu dairelerinde insanlarla ilişkilerin önemli olduğunu anlattı.

Bayraktar, Türkiye'nin bir istikrarı yakaladığını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Türkiye'nin dünyaya verdiği büyük fotoğrafa baktığımız zaman, dünya bize gıpta ediyor. Enflasyon düştü. Hazine'de 135 milyar dolar para var. Faizler düştü. IMF'ye borcumuz vardı. Borç para bulup memurun maaşını veriyorduk. O günlerde topladığımız vergilerin yüzde 65'i dış borca gidiyordu. Yatırım yapamıyorduk. Devletin yıllık yaptığı yatırım 50 katrilyon civarındaydı. Şimdi ise 550 katrilyon oldu. Bunların hiçbiri yeterli değil. Çocuklarımızın çok daha iyi eğitim alması lazım. Bunları da inşallah başaracağız."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 2
  • MASTER 10 yıl önce Şikayet Et
    :)). 5 ülkeden Türkiyeye cagri varken benden buradan bakan beye cagri yapiyorum personel alirken ADIL olun ve KPSS yi göz önünde bulundurun..cevre ve sehircilik bakanliginin mülakatlarda referans yüzünden 3 defa i$e girmedim..
    Cevapla
  • s.sarıkaya 10 yıl önce Şikayet Et
    Yok artık. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana aynı topraklarda yaşayan insanlarınızın tapularıı veremiyorken,kalkıp da başka ülkelerin sorunlarınımı çözeceksiniz?Ordaki insanlara acımaya başladım.
    Cevapla