İstanbul trafiğine kamyon darbesi

Tam 11 bin kamyonla trafik kaosuna hazır olun! İstanbul'un dev havalimanı inşaatı, beraberinde dev hafriyat çalışması da getirecek.

İstanbul trafiğine kamyon darbesi
İstanbul trafiğine kamyon darbesi
GİRİŞ 05.05.2013 08:06 GÜNCELLEME 05.05.2013 18:34
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İnşaat sektörü yetkilileri, eski taşocakları ve suni göletlerin bulunduğu bölgenin ilk etapta 1.2 milyar metreküplük hafriyatla havalimanına çevrilmesi için gerekli işçi sayısı ve ekipmanın kolaylıkla bulunabileceği üzerinde görüş birliğine varıyorlar. 2 yıllık süre içerisinde bu hafriyatın taşınabilmesi için 11 bin kamyona ihtiyaç duyulması, proje çalışmalarının İstanbul'a özellikle trafik bakımından ağır yük getireceğini ortaya koyuyor.

ÇED Raporu'na göre birinci etap çalışmaları kapsamında hafriyat miktarı 1.2 milyar metreküp olarak belirlendi.

İlk etabın 4 yılda bitirilmesi, alan düzeltme çalışmalarının 2 yıl içerisinde tamamlanması gerektiği anlamına geliyor.

Şehir içerisinde bir kamyonun ortalama olarak 15 metreküplük hafriyat taşıma kapasitesi bulunuyor. Havalimanı için dökülecek hafriyat 80 milyon kez kamyona yüklenip indirilecek.

Çalışmalarda 700 günlük ilk etap çalışma süresi içerisinde 114 bin kamyon seferi gerçekleştirilecek.

12 saatlik çalışma süresi içerisinde bir kamyon ortalama 5 sefer yapabiliyor. Buradan bakılınca günlük toplam 22 bin kamyona ihtiyaç var. 24 saatlik iki vardiyada ihtiyaç duyulan kamyon sayısı 11 bine iniyor.

Havalimanı bölgesinde boşlukları kapatması için ise günlük 70 dozer, 200 tane greyder ile 200 silindirin çalışması öngörülüyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 8
  • BAYRAM BUDAK 10 yıl önce Şikayet Et
    saçma sapan bir hesap :). arkadaşlar siz hiç 11.000 kamyonun aynı anda trafiğe çıkacağını düşünebiliyormusunuz?? 11.000 kamyon :)
    Cevapla
  • erdal 10 yıl önce Şikayet Et
    YAV KARDESIM HERSEYI DE AKP MI YAPICAK. ALLAH rizasi icin digerleri de bu memlekete 1 gram faydali is yapmis olsalar idi bugun bu sorun olmaz idi mesela en basidinden 3. kopruyu dusunun dusunun ki o kopru bitmis bu 11000 kamyonun cogu ordan anadoluya gecer ve kuzey dogu istanbuldaki cukur alanlar burdan ve kanal istanbuldan cikacak malzeme ile doldurula bilirdi ve dag tepe istanbul yerine ileriki kusaklara duz bi alan birakila bilirdi
    Cevapla
  • semih sertel 10 yıl önce Şikayet Et
    kamyon olmadan hafriyat nasıl yapılacak ?. şu anda oturduğumuz evlerin, çalıştığımız işyerlerinin, gezdiğimiz alışveriş merkezlerinin hafriyatlarını betonlarını kim taşıdı ? havadan uçakla mı aldılar ? kaldı ki 3. hava alanı nerede yapılıyor, şehiriçiyle ne alakası var ? unutmayın kamyon olmadan hiç bir şey olmaz.. ama kurallara uymayan kamyoncular var bu doğru onlarada gereken yapılıyor zaten.
    Cevapla
  • sinan topal 10 yıl önce Şikayet Et
    ....... 11000 kamyon yoğunluğun olmadığı yerlerde dolaşacak o nedenle trafik yükü oluşturmaz.
    Cevapla
  • fatih arslantaş 10 yıl önce Şikayet Et
    Kamyoncuyu bu kadar hor görme. Dünyanın tüm yükünü hem sırtında taşı hemde herkez tarafından hor görül varmı böyle birşey anlamadım. Unutmayin ki gittiğiniz yolları uçtuğunuz hava limanını yediğiniz meyveyi sebzeyi ekmeği kamyoncu taşıyor bir gün iş bıraksa kamyoncular, Herkes ac kalır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle