İstanbul'un göbeğinde 150 milyon dolarlık yer!

3.havalimanı ve köprü yapımı için milyarlarca doların havalarda uçuştuğu bugünlerde gözler Esenler Otogarı'na çevrildi.

İstanbul'un göbeğinde 150 milyon dolarlık yer!
İstanbul'un göbeğinde 150 milyon dolarlık yer!
GİRİŞ 22.05.2013 06:23 GÜNCELLEME 22.05.2013 08:23
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Her gün 2 bin otobüs, 30 bin araç ve 100 bin kişinin giriş çıkış yaptığı otogarın kullanım süresi 2019'da bitiyor. Otobüs şoförleri, firmaları ve vatandaşlar eskimiş yapıdan şikayet edip, yeniliğin şart olduğunu söylüyor. İşletmeci ise otogarın 25 yıl daha hizmet verecek kapasiteye sahip olduğunu ifade ediyor.

Son günlerde birbiri ardına yapılan 3'üncü Köprü ve 3'ncü havalimanı ihalelerinde milyar dolarlık tekliflerin ortaya çıkması gözleri 19 yıldır hizmet veren Esenler Otogarı'na çevirdi. Geçmişte Esenler, Bayrampaşa ilçesi içinde kaldığı için Bayrampaşa Otogarı diye de anılan ve her gün 100 bin kişinin giriş çıkış yaptığı otogarın birçok yerinde büyük sorunlar yaşanıyor. Otogardan çıkış yapan her otobüsten alınan 70 liralık ücret ve yetersiz hizmet otobüs şoförleri ile otobüs firmalarını mutsuz ederken, yolculuk yapmak için Esenler Otogarı'nı seçen vatandaşlar en çok eskimiş ve bakımsız kalmış yapıdan şikâyetçi. Özellikle atıl durumda olan otogarın alt katlarındaki güvenlik sıkıntısı hem çalışanları hem vatandaşları tedirgin ediyor. Bir çoğu sırf bu yüzden geç saatlerde otogara gitmeye çekiniyor.

KAPALI MAĞAZALAR

Otogara girip de para ödememek için otogar çevresinde bekleyen otobüsler ise başka bir problem oluşturuyor. Net Turizm şoförlerinden Ahmet Olca, alınan ücretlerin yüksekliğinden şikâyet ederek, "Otogar artık hizmet verecek durumda değil. Çünkü çok eski bir yapı. Otogarın alt katlarına inildikçe farklı bir hayat çıkıyor karşımıza. Kapalı mağazalar, atıl kalmış yerler var. Orada çalışanların birçoğu binadan memnun değil. Güvenlikte yeterli değil. Biz de fazla para ödememek adına otogar girişinde bekliyoruz. 70 lira ücret alınıyor. Fazla kalınan her 1 saat için 8 lira daha alınıyor. Ancak ‘ne hizmet alınıyor diye sorarsanız' tuvaletlerini bile kullanmak istemiyoruz cevabını verebilirim" diye konuştu.

YENİ OTOGARA İHTİYAÇ YOK

Otogarda otobüslerden alınan ücretlerin yüksek olmadığını ifade eden Avrasya Terminal İşletmeleri Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin ise, ücretleri Ulaştırma Bakanlığı'nın belirlediğini, ücretlerin otogar giderleri için harcandığını kaydetti. Otogarın günlük 3 bin aracın çıkış yapabileceği kapasiteye sahip olduğunu kaydeden Tekin, 7'si Türkiye'de 1 Bakü'de toplamda 8 otogarda işletmecilik yaptıklarını belirtti. Tekin, "Esenler Otogarı 25 yıl daha hizmet verebilecek kapasiteye sahip. Hizmet veren otobüs sayısı hızlı artmıyor. 5 sene öncesine göre yüzde 10'luk bir artış yaşandı. Günde ortalama 2 bin araç giriş çıkış yapıyor. Bu yüzden yeni bir otogara ihtiyaç yok" dedi. Hükümetin, havayolu ve demiryoluna yaptığı yatırımların da otobüs firmalarının yavaş büyümesinde etkili olduğunu savunan Tekin, otogarda verilen hizmetin yeterli olduğunu söyledi.

1800 mağazanın 300'ü dolu

Atıl kalan otogarın alt katlarındaki mağazalar ile ilgili hiçbir çalışmanın yarar getirmediğini kaydeden Türkiye Otobüsçüler Federasyonu eski Genel Başkanı Rüştü Terzi, kendisinin de bu bölgede 5 mağazası bulunduğunu söyledi. Geçmişte Topkapı'da alt geçitte yer alan esnafın bu mağazalara taşınması konusunda bir girişimde bulunduklarını kaydeden Terzi, "Tam anlaşma sağladık ancak belediye bu sefer onay vermedi.

150 milyon dolarlık otogar 19 yaşında

1994 yılında yap-işlet-devret modeliyle Uluslararası Anadolu Trakya Otobüsçüler Derneği (UATOD) tarafından 150 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen Esenler Otogarı'nın işletmesini Avrasya Terminal şirketi yapıyor. 25 yıllığına işletmeyi üstlenen firmanın 2019 yılına kadar kontratı bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Anadolu ve Avrupa yakasında iki adet cep otogarı yapma planı bulunuyor. Ancak vatandaş büyük ve modern bir otogara ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Trafiğin sebebi karayolları

Avrasya Terminal İşletmeleri Müdür Yardımcısı Mehmet Tekin, otogar çevresinde yaşanan trafik sorunun karayollarından kaynaklandığını iddia ederek şunları söyledi: "Özellikle bağlantı yolları üzerinde yaşanan trafikten dolayı bizimde işimiz aksıyor. Gayet düzenli bir otogara sahibiz. Geçmişte yaşanan bir çok sorunu sonlandırdık. Son 5 buçuk yılda bir araç bile çalınmadı. Kavgalar yok denecek kadar az. Güvenlik gayet iyi noktada. Güvenlik yok diyenler abartıyor."

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 17
  • fatih 10 yıl önce Şikayet Et
    Otogarın yeri kıymetlendi, yoksa kimse yüzümüze hasret değil :). Metro içine kadar giriyor, oraya bir AVM yakışır :) Sonra otogarı dağın başına yaparsın. Otogar burada diye oraya bir metro hattı çekmek gerekir... Güya kar ettik. Görün bakın, adım adım bunu yaşayacağız. Şehiri yakında kat karşılığı müteahitlere vereceğiz.
    Cevapla
  • veysel aksoy 10 yıl önce Şikayet Et
    İĞRENÇÇÇÇÇ.... Edirne ye gidip gelirken otobüs o malum yerde mola veriyor.Oranın havasını teneffüs ettikçe resmen pisikolojim bozuluyo.Birbirlerine bağırıp çağıran insanlar,kolunuzdan tutup yazanelere sokmaya bilet satmaya çalışanlar,kavga eden taksiciler(abartısız söylüyorum ne zaman gitsem bi kavgaya şahit oldum),tuvalete inen merdivenlerde her köşe başındaki dilenciler,vs.vs.TAM BİR ÇÖPLÜK...
    Cevapla
  • burak 10 yıl önce Şikayet Et
    iğrenç ötesi bir yer. hatta, yerden ziyade, vatandaşa davranışları insanlık dışı, sanki ne kadar ipsiz sapsız adam varsa orada toplanmış gibi bir ruh hali var ne zaman gitsem.
    Cevapla
  • Samet Ergül 10 yıl önce Şikayet Et
    insanın midesini kaldıran bir yer. iğrenç ötesi bir terminal
    Cevapla
  • furkan demir 10 yıl önce Şikayet Et
    AVM yapılmasın da... . Gerçi yanı başında var avm ler. Orası iğrenç bir mekan, yıkılmalı hemen. Hatta havalimanından evvel oraya el atılmalı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle