Evini satanlara çok önemli uyarı!

Yeni hazırlanan vergi taslağı evini satanlar için çok önemli düzenlemeler içeriyor. Buna göre birden fazla evi olanlar evlerini sattığında her şekilde vergi ödeyecekler.

Evini satanlara çok önemli uyarı!
Evini satanlara çok önemli uyarı!
GİRİŞ 29.05.2013 12:05 GÜNCELLEME 29.05.2013 12:05
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Şimdiki düzende ise 5 yıldan sonraki satışlarda vergi alınmıyordu. Ancak sadece tek konutu olanlar bu konutlarını istedikleri zaman satabilecek ve bunun için vergi ödemeyecek.

Maliye Bakanı Şimşek vergi taslağına ilişkin basın toplantısı düzenlidi.

İşte Bakan Şimşek'in konuşmasından satırbaşları:

*Bu reform kayıtdışılığı azaltarak daha fazla kaynak yaratacak
*Kanunun köklü şekilde elden geçirilmesi kaçınılmazdı
*Ülkemizde gelir ve kurumlar vergisi toplamının milli gelire oranı yüzde 5.8
*İki kanunu birleştiren vergi taslağı sadece 95 maddeden oluşuyor
*Beyanname verme süreleri bir ay öne çekiliyor, dördüncü dönem kaldırılıyor.
*Vergi oranlarında bir değişiklik olmayacak
*Veraset ve intikal vergisinde değişiklik olmayacak.

TEK KONUTTA 5 YILLIK SÜRE KALDIRILIYOR

 *İkamet için alınan tek konutun satıldığında elde edilecek kazanç gelir vergisinden istisna edilecek. Yani 5 yıl içinde satış yapıldığında ödenmesi gereken vergiden vazgeçiliyor.

*Birden fazla konutu olanlar için evlerini 5 yıldan sonra sattığında sağlanan yüzde 100'lük istisna kaldırılıyor. Onun yerine kademeli istisna geliyor.

*Konutunu 2 yıldan sonra satanlar için istisna yüzde 40, 3 yıldan sonra satanlar için yüzde 50, 4 yıldan sonra satanlar için yüzde 60, 5 yıldan sonra satanlar için de yüzde 75'lik bir istisna uygulanacak. Dolayısıyla artık hiç bir şekilde vergi ödemeden konut satışı yapılamayacak.

*Konut satışlarında enflasyona göre bir maliyet düzeltmesi yapılacak, maliyeti artırıcı harcamalarla ilgili düzeltmeler yapılacak.

126 BİN SÜPER ZENGİN

Bakan Şimşek açıklamasında, 160 bin TL ve üzerinde gelirlerin beyanname tabi olacağını ve tüm gelirler üzerinden vergilendirme yapılacağını açıkladı. Bakan şimşek, Bakanlar Kurulu'nun 160 bin TL'lik rakamı 320 bin TL'ye çıkarma 80 bin TL'ye indirme yetkisinin bulunduğunu aktardı. Bakan Şimşek, 160 bin TL ve üstü geliri elde eden kesimler ile ilgili yaptığı açıklamada, anılan kesime toplamda 126 bin kişinin girdiğini kaydetti.

YORUMLAR 1
  • ELBİSTANLI 10 yıl önce Şikayet Et
    havada uçan karada kaçanı . havada uçan sen kanat çırpma parası karada kaçtın sen yer parası daha neler gelecek bakalım :)
    Cevapla