Satılığa çıkan kamu lojmanları kapış kapış!

Maliye Bakanlığı'nın özelleştirme kapsamında satışa çıkardığı lojmanları satın almak için parasını kapan vatandaş İller Bankası'nda kuyruğa girdi. Açık artırmaya çıkan lojmanlar peynir ekmek gibi kapışıldı.

Satılığa çıkan kamu lojmanları kapış kapış!
Satılığa çıkan kamu lojmanları kapış kapış!
GİRİŞ 22.06.2013 16:28 GÜNCELLEME 22.06.2013 16:37
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Fiyatları 34 bin ile 170 bin lira arasında değişen konutlar, yüzde 20 peşin 60 ay vadeyle satıldı.

Kayıt yaptırmak için gayrimenkul fiyatına göre belli bir teminatla gelen vatandaşlar arasında yer yer tartışma çıktı. Açık artırmanın yapıldığı salonda bazı vatandaşlar ezilme tehlikesi geçirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ilgili kuruluşu olan İller Bankası'na ait 403 lojman açık artırma usulü ile satışa çıkarıldı. Açık artırma Ankara, İstanbul, Adana ile eş zamanlı internet bağlantısıyla gerçekleştirildi.

Devlet 75 bin liranın altında olan gayrimenkuller için 2 bin TL teminat istenirken, 150 bin liranın altındaki gayrimenkuller için 5 bin TL teminat talep etti. Açık ihaleyi kazanan vatandaş gayrimenkul fiyatının yüzde 20'sini peşin öderken, geri kalanını 60 ay taksitle ödeyecek. Taksit fiyatları 2 yılda bir TÜFE oranlarına göre artacak.

Satıştan elde edilecek gelirle, hem yerel yönetimlere hem de kentsel dönüşüme önemli kaynak sağlanması hedefleniyor. Kentsel dönüşüm kanununa göre Banka'nın ana faaliyetleri dışında elde edeceği karın yüzde 50'si dönüşüme aktarılıyor.

ANKARA'NIN GÖZDE SEMTLERİNDE

Ankara'daki konutların büyük bölümü, Çankaya Hülya, Şimşek ve Bülten sokakları, Emek ve Maltepe gibi gözde semtlerde bulunuyor. Etlik, Yenimahalle ve Altındağ'daki konutlar da uygun fiyatlarla satışa sunuluyor. Bülten Sokağı ve Emek'teki lojmanların komple bina olarak elden çıkarılacağı açık artırmada ayrıca Gaziantep Şahinbey, Diyarbakır Yenişehir ve Adana Seyhan'da 77 ile 130 metrekare arasında değişen lojmanlar da satışa çıkarılacak.



KAYNAK: CİHAN
YORUMLAR 1
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Gözü körolası CHP, hani millet sefildi!. sefilliği millet sizin tek prti döneminde yaşadı !
    Cevapla