'Hızır Gölü Parkı' yıkılacak iddiası yalanlandı

Tunceli'deki Hızır Gölü Parkı'nın yıkılacağı yönündeki iddialar DSİ tarafından yalanlandı.

'Hızır Gölü Parkı' yıkılacak iddiası yalanlandı
'Hızır Gölü Parkı' yıkılacak iddiası yalanlandı
GİRİŞ 24.06.2013 08:24 GÜNCELLEME 24.06.2013 08:24

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Tunceli'de Uzunçayır Barajı kamulaştırma alanı içerisinde kalan Hızır Gölü Parkı'nın yıkımının söz konusu olmadığını bildirdi.

"GOLA ÇETU PARKI"

DSİ Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Son birkaç gündür yazılı basında Tunceli'de Uzunçayır Barajı kamulaştırma alanı içerisinde kalan Hızır Gölü Parkı'nın veya yerel halk tarafından 'Gola Çetu Parkı' olarak adlandırılan alanın yıkılacağı şeklinde haberler yayımlanmış olup, bu bağlamda aşağıda yer alan açıklamamızın, kamuoyunun konuyu daha iyi anlaması bakımından gerekli olduğuna kanaat getirilmiştir." denildi.

"BU ALANIN YIKIMI SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Tunceli Valiliği, söz konusu alanda cemevi ve ziyaret alanı bulunması sebebiyle bu alanın halka açık park ve rekreasyon alanı olarak kalmasını ayrıca bu alanın Tunceli Belediyesine veya İl Özel İdaresine tahsis edilmesini talep etmiştir. Söz konusu parkın baraj alanı içinde kalması sebebiyle devam etmekte olan dava mülkiyetle alakalı olup, bu alanın yıkımı gibi bir olay söz konusu değildir. Söz konusu alan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da halka açık park ve rekreasyon alanı olarak kullanılmaya devam edecektir."