Pendik Belediyesi'nden o habere yalanlama!

Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün yayınlanan ve bir çok haber sitesinin de manşetlerine taşıdığı ''Pendik'te 1+1 daireler yasaklandı'' şeklindeki haberlere Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin'den yalanlama geldi. Şahin, söz konusu uygulamanın amacından saptırıldığını dile getirerek gerçeği açıklarken, CHP'li meclis üyesini de yalancılıkla suçladı.

Pendik Belediyesi'nden o habere yalanlama!
Pendik Belediyesi'nden o habere yalanlama!
GİRİŞ 05.07.2013 12:56 GÜNCELLEME 05.07.2013 14:32
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

CHP'li milletvekilleri ve meclis üyelerinin AK Partili belediyelere yönelik karalama kampanyaları sürerken, ''Çamur at izi kalsın'' zihniyeti üzerinden yapılan saldırıların son hedefi ise Pendik Belediyesi oldu.

Bugün Cumhuriyet Gazetesi'nin, Pendik Belediyesi'nin CHP'li Belediye Meclis Üyesi Tarık Balyalı'nın ifadelerine dayanarak yaptığı haberde; Pendik Belediyesi'nin, belediye sınırları içinde 70 m2'den küçük dairelere ailelere hitap etmediği ve komşuluğu körelttiği gerekçesiyle yasak getirdiği iddia edilirken, bu uygulamanın ise yaşam tarzına müdahale olduğu öne sürüldü.

Söz konusu belediyeden her hangi bir görüşün yer almadığı ve bir çok haber sitesinin de gözü kapalı olarak gazeteden alıntı yaparak yayınladığı tek taraflı haberle ilgili Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin Haber7'ye açıklama yaptı...

CHP'Lİ MECLİS ÜYESİ HALKA YALAN SÖYLÜYOR


Uygulamanın amacından saptırılarak çarptırıldığını dile getiren Şahin, belediye meclisinde düzenlemenin detaylarının CHP'li meclis üyeleri ile paylaşıldığını ve kendilerinin de konuyla alakalı bilgilendirildiğini ifade ederek CHP'li meclis üyesi Tarık Balyalı'nın halka yalan söylediğini öne sürdü.

1+1'E YASAK SÖZ KONUSU DEĞİL

1+1 tipindeki dairelerin de yapılması gerektiğini, ancak toplu konutlar için sayısının iyi ayarlanmasının gelecekte yaşanacak problemleri önlemek açısından şart olduğunu vurgulayan Şahin, Pendik'te 1+1 dairelerin yasaklanmasının söz konusu olmadığını yapılan dairelerin sayısında bir sınırlama olduğunu dile getirerek, bu kararla 120 daire yapılması gereken yere 300 daire yapılmasının önlenmesinin amaçlandığını söyledi.

HABER İSTİSMAR AMAÇLI

100 bin metrekarelik alanda tüm daireler 1+1 daire olarak yapılabileceğini, ancak var olan plan ölçüsüne göre bu sayının sınırlandırıldığını yineleyen Şahin sözlerine şöyle sürdürdü;

"CHP'li Pendik Belediyesi Meclis Üyesi halka yalan söylemiştir. Meclis'te kendileri bilgilendirilmiş olmasına rağmen alenen yalan söylemekte, konuyu istismar etmektedir. Bir bölgede belediyenin vazifesi planlanan esası, ne kadar nüfusun yaşayacağı, ne kadar konut yapılacağını belirlemek, ona göre şehri düzenlemektir.
Alınan karar, sadece iki mahallemizi kapsamaktadır. Bu bölge planlı gelişen alandır.1/5000'lik plandan 120 daire yapılması öngörülmüş ve buna göre de şehir oluşturulmuştur. Ancak yönetmeliklerde var olan mevzuat boşluklarından dolayı aynı alana 40'ar metrekareden 300 daire yapılmaya başlanmıştır. Belediye Meclisinin aldığı kararla bu sayı 172 daire ile sınırlanmıştır. İnşaat firmaları isterlerse tümünü 1+1 yapabilirler, ancak daire sayısında sınırlama vardır. 1+1 Yasağı haberi istismar amaçlı, uydurma haberdir.''

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 25
  • hüseyin 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP=YALAN+DARBE. CHP nin ne olduğunu ben değil onlar bize öyle tanıttılar kendilerini;Halka rağmen halkçılık,dine karşı ,demokrasiye karşı,darbelerle beraber olmak,yalanlarla halkı kandırmak,hem DERSİM de kıyam yapıp hemde konuşalım dendiğinde deliğe saklanmak YAKIŞIR KASETLİ BAŞKANLARINA.
    Cevapla
  • zeki elkin 10 yıl önce Şikayet Et
    kaç odalı evde oturmayı insanlar kendileri seçemiyecek mi?. asıl pendik belediye başkanı kelime oyunlarıyla milleti kandırıyor. hem 1+1 daireler sadece 172 tane yapılabilir,172 taneden fazlası yasak diyor. ondan sonrada biz yasaklamadık diyor. milletin kaç odalı ev alacağınada karışır oldular.insanların gücü 1+1 eve yetiyorsa ne yapsın insanlar.daha büyük evin parasını sen verecekmisin?daha büyük evin doğalgaz parasını sen verecekmisin?insanların kaç odalı evde oturmasınadamıkarışacaksınız ve siz karar vereceksiniz artık.bırakın artık bunları.millet sizden opda sayısına karışmanızı değil hizmet bekliyor.
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP DEMEK NE DEMEN. c h p camur siyaset hile siyaset pis siyaset yalanla iftira ile cok konuşup akılda şüpeler uyandıran siyaset anlayısıda kemal kılıcdar ogluna aittir 40 yalanı pespeşe sıralarlar karşı tarafın ispatlamasını zaman vermez yaygara kopararak üstünlük saglama syaseti güden bir mantık
    Cevapla
  • CİHANGİR 10 yıl önce Şikayet Et
    Bahadır rıza. bu söylemin tıpkı alkol yasaklandı söylemi gibi olmuş, bir konuda düzenleme yapılıyor ama siz yasaklama gibi gösteren haberlere itibar ediyorsunuz. Hükümet bu kardeşim hükm etmesin mi, irade göstermesin planlamasın mı?
    Cevapla
  • Şikayetname 10 yıl önce Şikayet Et
    CHP nin olduğu yerde. Yalan eksik olmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle