Manisa'daki kira fiyatları İzmir'i solladı

Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, kentte oturulabilecek durumdaki kiralık ev fiyatının 650 liradan başladığını belirtip, İzmir'i bile solladığını söyledi.

Manisa'daki kira fiyatları İzmir'i solladı
Manisa'daki kira fiyatları İzmir'i solladı
GİRİŞ 11.07.2013 12:30 GÜNCELLEME 11.07.2013 12:41

Manisa'daki kiralık ve satılık ev fiyatları cep yakmaya başladı. Manisalılar, kiralık ev bulmakta sıkıntı yaşarken; Manisa Emlakçılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, bu durumun yakın bir zamanda giderilemeyeceğini ileri sürdü. Kentte arsa sıkışıklığı olduğunu belirten Akyüz, "Manisa kiralık ev neredeyse yok. Kötü durumdaki bir evin bile kirası 400 liradan aşağı değil. Ailenin oturabileceği 120 ile 150 metrekarelik normal bir evin kirası 650 liradan başlıyor. Diğer illerle karşılaştırdığımızda Manisa gerek satışta, gerek kiralık evde çok büyük bir sıkıntı yaşıyor. Manisa bugün itibariyle İzmir bile solladı" diye konuştu.

"METREKARE BİRİM FİYATLARI 2 BİN LİRA"

Satılık ev fiyatlarında ise büyük bir artış olduğuna vurgulayan Akyüz, ortalama bir evin metrekare birim fiyatının 2 bin, ikinci el lüks olmayan evlerin ise 1000 liranın üzerine çıktığını söyledi. Manisalılar'a evsahibi olmaları yönünde çağrı yapan Akyüz, kentin büyükşehir olmasıyla fiyatların daha da artacağını belirterek, "Tam ev almanın zamanı' diye her zaman söyledik. 600 liralık bir evde kirada oturacağına üstüne biraz daha koyarak krediyle evsahibi olunabilir. Bankalar yüzde 75'e kadar kredi imkanı sağlıyor. Ama vatandaş üçte birini bankadan almalı, üçte ikisini cebinden karşılamalı. Bankalar faizlerini 0,60'a kadar düşürmüştü. Ama şu an yükselişe geçti. Manisa büyükşehir olunca bu fiyatlar daha da yükselecek" dedi.

MANİSA'DA YENİ TREND 1+1

Dernek Başkanı Bahattin Akyüz, Manisa'da yeni trendin 1+1 evler olduğunu açıkladı. Manisa'nın sanayi şehri olduğuna dikkat çeken Akyüz, şehir dışından gelen çalışanların bu evleri tercih ettiğini söyledi. Akyüz, bu evlerin fiyatlarının 90 bin liradan başladığını belirterek, 120 bin liraya kadar çıktığını kaydetti. 1+1 evlerin ev sahipleri tarafından 600 liradan kiraya verildiğini ve talep gördüğünü ifade eden Akyüz, 1+1 evlerin çoğalacağını açıkladı.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL