Çeşme Belediyesi'nden ilginç karar

İlçede evlerin inşaat dışında kalan bölümlerinde 40 metrekareye bir ağaç dikilmesi şartı getirildi. ilçede yeni yapılan evlere oturma raporu için ağaç dikme şartı getirildi.

Çeşme Belediyesi'nden ilginç karar
Çeşme Belediyesi'nden ilginç karar
GİRİŞ 18.07.2013 09:07 GÜNCELLEME 18.07.2013 09:07

Çeşme'de ağaç dikmeyen eve elektrik ve su bağlanmayacak Çeşme'de evlerin inşaat dışında kalan bölümlerinde 40 metrekareye bir ağaç dikilmesi şartı getirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu, "ilçede yeni yapılan konutlara oturma raporu alınabilmesi için "ağaç dikme şartı"nın getirildiğini" söyledi. Başkan Tütüncüoğlu, "Çeşme'deki her ev sahibi, oturma raporu alabilmek için evin inşaat alanında kalan bölümün dışındaki arsasının her 40 metrekaresi için bir ağaç dikmek zorunda. SİT alanlarında bu 25 metrekareye bir ağaç olarak değişiyor. Dikilecek ağaçların da belli bir standardı var. Süs ve çalı türevindeki ağaçlar geçerli sayılmıyor" dedi.

Konutun oturma raporu için ağaç dikmenin zorunlu olduğunu ifade eden Tütüncüoğlu, "Kumu ve denizi ne kadar güzel olursa olsun dikili ağacın olmadı bir kentin turizmde marka olma şansı çok düşüktür. Biz Çeşme'de hep bu doğrultuda hareket ettik. Bir şey yapmadan önce hep 'Yeşili nasıl daha fazla koruruz, muhafaza ederiz, genişletiriz' diye düşündük, bugün Çeşme'nin geldiği yer, yükselen markası da izlediğimiz bu yolun mükâfatı" şeklinde konuştu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL