Gezi Parkı'nda yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı

Gezi Parkı'na 'Topçu Kışlası süsü verilen AVM yapılmasına olanak tanıdığı' öne sürülen Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Yüksek Kurulu kararının iptali amacıyla açılan davada, 6. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararını Bölge İdare Mahkemesi oybirliği ile kaldırdı.

Gezi Parkı'nda yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı
Gezi Parkı'nda yürütmeyi durdurma kararı kaldırıldı
GİRİŞ 22.07.2013 12:30 GÜNCELLEME 22.07.2013 14:34
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gezi Park'ına Topçu Kışlası yapılmasına ilişkin İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından Bölge İdare Mahkemesi'ne başvurdu.

İstanbul Bölge İdare Mahkemesi de Bakanlığın başvurusu üzerine, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma kararını, oybirliğiyle kaldırdı.

Taksim Gezi Parkı Koruma ve Güzelleştirme Derneği yetkililerince, Kültür ve Turizm Bakanlığı aleyhine açılan "Taksim Parkı üzerine Topçu Kışlası adıyla alışveriş merkezi yapılmasına olanak tanıdığı ileri sürülen 27 Şubat 2013 tarihli, 139 sayılı Kültür Varlıkları Koruma Yüksek Kurulu kararının iptali ve yürütmenin durdurulması" talepli davada, İstanbul 6.İdare Mahkemesi, "davanın durumu ve uyuşmazlığın niteliği gözetilmek suretiyle, davalı idare olan Kültür ve Turizm Bakanlığının savunması alınıncaya veya bilgi ve belgeler gönderilip yürütmenin durdurulması hakkında yeni bir karar alınıncaya kadar, yürütmenin durdurulması isteminin kabulüne" oy çokluğuyla karar vermişti.

Derneğin, İstanbul 6. İdare Mahkemesi'nde açtığı dava süreci devam ediyor.

Karara göre halk oylamasına gideriz

Başbakan Erdoğan 15 Haziran'da yaptığı açıklamada Gezi Parkı ve mahkeme kararı ile ilgili şunları söylemişti: Şu anda bir yargı kararı var mı? Var. Dolayısıyla biz yargı kararını bekleyeceğiz. Mahkeme nihai karar verdiği andan itibaren, bu karar olumsuzsa biz buna uyarız. Olumluysa o zaman halk oylamasına gideriz.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 33
  • gündüz feneri 10 yıl önce Şikayet Et
    dikişlihalk. bu nasıl diktatör yaaaaa mahkeme yap diyor adam halk oylaması yapacaz diyor. saçmalık bu...
    Cevapla
  • Ahmet Gül 10 yıl önce Şikayet Et
    Başından İBB sinde alınan karar ve plan uygulanmalı .!. Çapulculara hiç aldırış etmeyelim, kendikendilerine bir yerlerini yırtsınlar !
    Cevapla
  • muharrem tosun 10 yıl önce Şikayet Et
    بِسْمِ اللهِ الرَّحْمنِ الرَّحِيمِِBismillahirrahmanirrahim. ülkemiz için hayırlı olmasını temenni ederim başbakanımızın beyanının devamı olan referandum olayınıda hızlı bir şekilde yapılmasını istanbul halkının en dogru kararı vereceginden süpem yoktur..bu gergin ortamın en kısa zamanda sonbulması için suca bulaşan yönlendiren konumu ekonomi güçü ne olursa olsun hesap ermelerini saglanmalı bu olayda masum kandırılan insanlarında toplumlan kaynaştırılması saglanmalıdır... not: bu gezi eylemlerinin aslen haclı seferleri oldugunu idrak etmeliyiz şimdilik püskürtüldü uyanık hazır olmalıyız arkadaşlar
    Cevapla
  • Nail Sivri 10 yıl önce Şikayet Et
    PAZAR GÜNÜ İSTİKLAL CADDESİNDE BÖĞÜREN BİR GÜRUH VARDI. Sorsanız solcu ve çevreciler.Galatasaray Lisesinden Taksime doğru yürüyorlar.Ünlü bir dondurmacının önünden geçerken hakaretler , küfürler, el kol hareketleri gırla gidiyor.İşletmenin çalışanları şaşkınlıkla güruha bakıyorlar. Küfür ve hakaret ettikleri, çalışan işçiler.Küfür eden güruhta "sözde solcu" "zıbıdı"lar. Yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Sinan Egeli 10 yıl önce Şikayet Et
    İpsiz Sapsızlara Bırakın Orayı..!. Önceden de öyleydi, Eskisi gibi, Pis Pespaye Şekliyle Kalsın... Gündelik hayatta değil gece, Gündüz bile İnsanlar oradan geçmek istemezdi... Yankesici, Tinerci Yatağı...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle