Bayraktar: Referandumda halk ne derse o

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, "Biz Gezi Parkı'nda inşaat yapacağız demedik ki hiçbir zaman. 'Gezi Parkı'nda düzenleme yapacağız' dedik. Mahkemeyi kazansak bile referandum yapacağız, halk ne derse o" dedi.

Bayraktar: Referandumda  halk ne derse o
Bayraktar: Referandumda halk ne derse o
GİRİŞ 23.07.2013 13:27 GÜNCELLEME 23.07.2013 14:07

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu binasının inşaatını gezen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, gazetecilerin sorularını cevapladı. Taksim Gezi Parkı'na Topçu Kışlası yapılmasına ilişkin yürütmeyi durdurma kararının Bölge İdare Mahkemesi tarafından kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan Bakan Bayraktar, "Danıştay yürütmenin durdurulmasını oybirliği ile kaldırdı ama bunlar önemli değil. Mühim olan doğru neyse biz onu yaparız, halkın menfaati neyse onu yaparız" diye konuştu.

"Bir işe karşı çıkılıyor diye o işi yapmamak olmaz" diyen Bayraktar, "Karşı çıkma oranı eğer yüzde 10-15 olsa bakılır ama doğru değilse illa karşı çıkıldı diye yapılmayacak değil. Çevrecilik diye ortaya çıkanlar iktidarımızın 10 yılda çevre için yaptıklarına baksınlar" dedi.

Bir gazetecinin, "Mahkeme kararıyla birlikte Gezi Parkı'na inşaat yapılmasının önündeki hukuki engel kalktı" şeklindeki ifadesi üzerine Bakan Bayraktar, "Biz Gezi Parkı'nda inşaat yapacağız demedik ki hiçbir zaman. 'Gezi Parkı'nda düzenleme yapacağız' dedik. Hatta Gezi Parkı'nda mahkemeyi kazansak bile referandum yapacağız, halk ne derse o. 'Mahkemeyi kazandık, yaparız ederiz' bizde öyle bir şey yok" şeklinde konuştu.

KIBRIS'TAKİ PETROL SIZINTISI

KKTC'nin İskele ilçesinin Kalecik beldesinde Aksa Elektrik'e ait gemiden santrale petrol boşaltımı sırasında denize 100 ton ağırlığında fuel oil sızıntısının yaşanmasının ardından çalışmaların hangi aşamada olduğunun sorulması üzerine Bakan Bayraktar, "Bakanlık olarak anında müdahale ettik. Yayılmasını engelledik. Etrafını dubalarla sardık. Kıbrıs'taki hükümete ciddi yardım yapıyoruz. Tamamen temizlenmesi için de gerekli yardımı yapıyoruz" dedi.

KAYNAK: İHA