Donald Trump: Detroit gibi çok şehir var

ABD'li emlak devi Donald Trump, Detroit'in iflasını değerlendirerek, Amerika'da Detroit ile aynı ekonomik problemlerle boğuşan pek çok kent olduğunu ifade etti..

Donald Trump: Detroit gibi çok şehir var
Donald Trump: Detroit gibi çok şehir var
GİRİŞ 24.07.2013 12:25 GÜNCELLEME 24.07.2013 12:25

 Amerikalı emlak imparatoru Trump, Detroit'in "darmaduman" olduğunu savunarak, başka şehirlerde de benzer durumun görüleceğini ileri sürdü.

Detroit'in iflas başvurusu yapmasına ilişkin şehrin "darmaduman" olduğunu savunan Donald Trump, durumun aynı zamanda ülkenin genel hâlinin ufak bir yansıması olduğunu söyledi.

"Detroit yıllardır kötü idare ediliyor. Bu ülke kötü yönetiliyor" ifadeleriyle dikkat çeken Trump, "Bu imkansız bir eğim; çünkü eğer Detroit'i kurtarırsanız, her şehri kurtarmanız gerekcek. Bu doğal bir seyirle olmalı. İşler büyük ihtimalle yoluna girecek ama zor zamanlardan geçilecek" dedi.

Asıl sorunu "Detroit gibi kaç şehirin daha olabileceği" şeklinde ortaya koyan Trump, birçok şehrin daha aynı kaderi paylaştığını söyledi. Trump, şehirlerin isimlerini vermese de, sorunlu şehirler arasında çok önemli şehirlerin de olduğunu ifade etti.