Yanlış duymadınız! Kız Kulesi satılıyor!

İstanbul'un en önemli simgelerinden olan 2 bin 500 yıllık Kız Kulesi'ni 49 yıllığına kiralayan Hamoğlu Holding, geriye kalan 38 yıllık kullanım hakkını satıyor.

Yanlış duymadınız! Kız Kulesi satılıyor!
Yanlış duymadınız! Kız Kulesi satılıyor!
GİRİŞ 25.07.2013 06:48 GÜNCELLEME 27.07.2013 11:18
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Bir süredir büyük alıcılarla görüşen Hamoğlu Holding Başkanı Ahmet Hamoğlu'nun, özellikle yabancı yatırımcılardan büyük ilgi gördüğü öğrenildi. Kulislere göre Kız Kulesi için 22 milyon euro isteyen Hamoğlu'na ilk ciddi teklif Körfez'in en büyük holdinglerinden birinden geldi. Ancak Arap şirketi, fiyatında anlaştığı kuleyi şirket merkezi yapmaya kalkınca görüşmeler sonlandırılmış oldu. Çünkü mevzuata göre Kız Kulesi'ni halkın kullanımına kapatan projelere izin verilmiyor. Edinilen bilgilere göre çok sayıda yabancı şirket bu tarihi yapıyı portföyüne katmak istiyor. Yakında ABD'li bir grubun ciddi bir teklifle Türkiye'ye geleceği de belirtiliyor. 

YORUMLAR 17
  • Kamil 10 yıl önce Şikayet Et
    ayhan çorman. ben bunlara verdiğim oyu artık sorgulamıyorum ,çünkü büyük hata yaptığımı çoktan anladım :)
    Cevapla
  • ayhan çorman 10 yıl önce Şikayet Et
    Bu haber hiç hoşuma gitmedi. yakında kız kulesine bakan manzarayıda 49 yıllığına kiralasanız şaşırma yacağım.. bazen size verdiğim oyu sorguluyorum..
    Cevapla
  • rıdvan çelebi 10 yıl önce Şikayet Et
    Hasan Gültene Katılıyorum. Evet Dogrudur Hasan Gültenin Anlattıgı mesele. Gercekten Fatih istanbulun Gelecekteki Durumunu Soruşturmuş ve İstanbulun savaş yolu ile kan dökülerek degil. Para Yolu ile satıla satıla Yönetiminin elden Cıkacagını ögrenmiştir
    Cevapla
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    ABDULLAH BEY . Abdullah BEY ,Fatih in kahine danışması bir tesadüfle olmuştur, Fatih in danıştığı kahin Bizans İmparatorunun kahinidir, ve Fatih ona İstanbul un fethinden sonra rastlayarak bu soruyu sormuştur. padişahlar dini bütrün kişilerdi ,kahinlere danışmaz ve inanmazdı gibi laf etmişsin. İstanbul Yenikapı nın yapılması ,yine 4 .Murat ın bir kahinle sohbeti sonrasına dayanmaktadır,yine rivayete göre peygamberimizin doğduğu gece yahudi kahinlerin sokaklarda bağırarak islam peygamberi doğdu diye bağırdığı, iki keşiş in peygamberimizin kabilesi üstünde gezen bir bulutu farkederek ,burda çok üstün birinin olduğununu ve onun ileride yüksek bir sıfata erişeceğini söylediği yine dini kaynaklarda mevcuttur.
    Cevapla
  • Abdullah Deniz 10 yıl önce Şikayet Et
    hasangülten !. Kardeş bir bilgi paylaşırken iyice araştırmalı ve öyle paylaşmalı.Kulaktan dolma yalan yanlış bilgiler tarihe zarar verir.Neymiş efendim Fatih bir kahine danışmış mış. Hadi ordan. Neredeyse hanelerinden bile zamanın şehülislamından fetva almadan çıkmayacak kadar kılı kırk yaran, herbirinin yetişmesinde ve manevi yönden terbiye edilip, kamil iman sahibi olmalarına vesile olan bir mürşidin nezaretinde olan padişah, gidip bir kahin veya falcıya mı soracak? Bu apaçık bir iftiradır. Buna inanmak ve bunu iddia etmek büyük bir vebaldir.Ağzımızdan çıkan her söz iddia ettiğimiz her husus yarın ilahi huzur da önümüze konulacaktır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle