Bakan Eroğlu: Gola Çetu parkı korunacak

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Tunceli'de Alevi vatandaşlar için kutsal sayılan Gola Çetu parkıyla ilgili davanın geri çekildiğini, parkın korunup yeşil alanın arttırılması için çalışma yapılacağını bildirdi.

Bakan Eroğlu: Gola Çetu parkı korunacak
Bakan Eroğlu: Gola Çetu parkı korunacak
GİRİŞ 25.07.2013 13:10 GÜNCELLEME 25.07.2013 13:15

Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Tunceli'deki Gola Çetu parkını etkilediği iddia edilen davanın, Bakan Eroğlu'nun talimatı üzerine geri çekildiği belirtildi.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğünün, Tunceli Belediyesi ve Limak Yatırım Enerji Üretim şirketi aleyhine açtığı, el atmanın önlenmesi ve parkın eski haline getirme davasını geri almak üzere Tunceli Asliye Hukuk Mahkemesine başvurduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, bu konuda yaşanan tartışmalar üzerine, 'Tunceli merkez Pülümür yol ayrımında DSİ'nin kamulaştırdığı alanı park haline getirmiştik. Bu alan park olarak kullanılmaya devam edecektir. Tunceli'deki DSİ Parkı'nın yıkımı söz konusu değildir. Dava mülkiyetle alakalıdır' açıklamasında bulunmuştu.

Veysel Eroğlu'nun Bakanlık hukukçuları ve DSİ Genel Müdürlüğüne konuyla alakalı talimat vermesinin ardından dava geri çekildi."

Kararla ilgili değerlendirmede bulunan Eroğlu, açıklamada, özellikle vatandaşların kutsal saydığı yerler konusunda fevkalade hassas olduklarını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Tunceli'deki parkın yıkılmasının söz konusu olmadığını daha önce açıklamıştık. Bununla alakalı olarak resmi adımı da atarak sözümüzü yerine getirdik. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Parkı ve ziyaret yerini koruduğumuz gibi Tunceli'de içme suyu temini başta olmak üzere su, orman ve tabii hayatı koruma çalışmalarımız artarak devam edecek."

KAYNAK: AA