Ataşehir'de yıkım gerginliği

Ataşehir Belediyesi'nin Atatürk Mahallesi Emekevler'de bulunan 410 gecekonduya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yıkım çalışması yapacağı haberi üzerine gecekondu sakinleri harekete geçti.

GİRİŞ 28.08.2013 09:00 GÜNCELLEME 28.08.2013 13:41
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ataşehir Belediyesi'nin Atatürk Mahallesi Emekevler'de bulunan 410 gecekonduya, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında yıkım çalışması yapacağı haberi üzerine gecekondu sakinleri harekete geçti.

Yaklaşık 200 kişilik grup gece saatlerinde gecekonduların bulunduğu bölgeye çıkan sokaklara barikat kurup nöbet tuttu. Gece boyunca bekleyişlerini sürdüren gecekondu sakinleri bir barikatı da ateşe verdi.Polis gruba tazyikli su ile müdahale etti. Mahalledeki gerginlik devam ediyor.

NE ZABITA NE DE AİLELERİ ACIDI

Ataşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri yıkım için evdekileri zor kullanarak dışarı çıkardı. Bu sırada 2 küçük çocuk da aileleri ile zabıta arasındaki arbede de kaldı. Zabıta ekiplerinin küçük bir çocuğu iterek uzaklaştırdığı görüldü.Ev sahibinin ise bu iki çocuğu kollarından tutarak zabıtaya doğru fırlattığı görüldü. Arbede arasında kalan çocuklar gözyaşlarına boğuldu.

Ataşehir Emekevler'de yıkım gerginliği yaşandı. Yıkıma direnen vatandaşlar çöp konteynırlarını ateşe verdi. Çevik kuvvet ekipleri TOMA ile su sıkarak müdahale etti. Bazı vatandaşlar da dozerin önüne atladı. Çevik kuvvet ekiplerinin müdahale sonrası gruplar dağılırken tekrar yıkıma başlandı. Bir gecekonduyu yıkmak için gelen ekiplere ev sahipleri direndi. Ataşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri evdekileri zor kullanark dışarı çıkardı. Bu sırada 2 küçük çocuk da aileleri ile zabıta arasındaki arbede de kaldı. Zabıta ekiplerinin küçük bir çocuğu iterek uzaklaştırdığı görüldü.

Ev sahibinin ise bu iki çocuğu kollarından tutarak zabıtaya doğru fırlattığı görüldü. Arbede arasında kalan çocuklar gözyaşlarına boğuldu. Ev sahipleri zabıta ekiplerine taşlı saldırıda bulundu. Gerginlik devam ediyor.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 1
  • hasangulten 10 yıl önce Şikayet Et
    ATAŞEHİRLİLİRE . Belediyeden kömür ,erzak ,para yardımı alırken iyide ,evleriniz yıkılırken mi kötü. bir daha seçim yaparken iyi düşünün.
    Cevapla