Bodrum'da yıkımlar Cennetkoy'dan başladı

Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Göltürkbükü beldesinde bulunan Cennetkoy'un kıyı şeridindeki imara aykırı yapılar yıkılmaya başladı.

Bodrum'da yıkımlar Cennetkoy'dan başladı
Bodrum'da yıkımlar Cennetkoy'dan başladı
GİRİŞ 16.09.2013 15:55 GÜNCELLEME 16.09.2013 15:55

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bir süre önce Torba koylarını denetleyerek, halka iadesi yönünde gerekenin yapılmasıyla ilgili talimat vermişti. Bunun üzerine imara aykırı yerlerin tespiti ve sorumlularının bulunması için İçişleri, Kültür ve Turizm ile Çevre ve Şehircilik bakanlıkları harekete geçti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan bir heyet, özellikle Bodrum yarımadasında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Torba Kaynar mevkisi, Güvercinlik Mahallesi, Yalıkavak ve Göltürkbükü beldelerinde, Kıyı Kanunu'nu ihlâl eden 16 tesis belirlenerek tebligat gönderildi.

TEBLİGATLARDAN SONRA İLK YIKIM BAŞLADI

Bu tesisler arasında yer alan ve Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk'e ait olduğu öğrenilen Cennetkoy'da inşaat halinde bulunan tesiste, imar usulüne aykırı kısımlarda kısmen yıkım çalışmaları başladı. Eski adıyla Athena Otel olarak bilinen tesisi satın alan Doğuş Holding, Göltürkbükü Belediyesi'nden tadilat izni aldıktan sonra bazı bölümlerde değişiklikler yaptı. Bunun üzerine belediye tarafından tebligat gönderildi. Tebligatı alan holding yetkilileri, otel inşaatının usulsüz kısımlarını kendi iş makineleriyle yıkmaya başladı. Çalışmalara iki dozer, iki vinç ve çok sayıda işçi katıldı. Böylece tebligatlardan sonra Bodrum'da ilk yıkım başlamış oldu. Diğer tesisler de verilen sürede karara uymazsa bağlı oldukları belediyeler tarafından usulsüz ve imara aykırı binaları yıkılacak.

Cennetkoy'daki ilk yıkımla ilgili gazetecilerin sorularını cevaplayan Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar, bazı inşaatlarda tutanak tuttuklarını belirterek, "Biz Athena Otel'le ilgili olarak işlem yaptık. Dolayısıyla tebligat gönderdik ve 'Bir ay içinde yasal hale getir.' dedik. İmar Yasası'nda, 'Projeye uygun olmayan yapıları yasal hale getirin, ondan sonra da para cezası ve yıkım kararı alın.' diyor. Biz de belediye olarak önce tebligat gönderiyoruz, buna uymazsa bir ay içinde para cezası ve yıkım kararını uyguluyoruz. Athena Otel'le ilgili üst katlarda imara aykırı olan biraz fazlalıklar vardı. Bu fazlalıkları kendileri, biz tebligat gönderdikten sonra yıkmaya başladı." şeklinde konuştu.

KAYNAK: CİHAN