4 havalimanında daha engeller kalktı!

Tekirdağ Çorlu, Isparta Süleyman Demirel, Esenboğa ve Adnan Menderes havalimanlarında da engeller kalktı.

4 havalimanında daha engeller kalktı!
4 havalimanında daha engeller kalktı!
GİRİŞ 26.09.2013 13:02 GÜNCELLEME 26.09.2013 13:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM) tarafından yürütülen "Engelsiz Havaalanı Projesi" kapsamında sertifika almaya hak kazanan işletmelerin sayısı 23'e yükseldi.

SHGM tarafından hayata geçirilen ''Engelsiz Havalimanı'' projesi kapsamında, havalimanlarının engelli vatandaşların kullanımına uygun hale getirilmesi çalışmaları hızla devam ediyor. 2005 yılında yürürlüğe giren Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkındaki Kanun'da söz konusu çalışmaların tamamlanması için öngörülen 7 yıllık süre, geçen yıl yapılan yeni bir düzenlemeyle 1 yıl uzatılmıştı.

Ayrıca erişilebilirlik hususundaki standartların yerine getirilip getirilmediğinin denetimi için illerde Aile ve Sosyal Politikalar, İçişleri, Çevre ve Şehircilik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme bakanlıklarıyla özürlüler ile ilgili konfederasyonların temsilcilerinden oluşan komisyon kurulması kararlaştırıldı. Komisyonca, yapılacak denetim sonucunda eksiklikleri bulunan tüm kurum kuruluşlara eksikliklerin giderilmesi için 2 yılı geçmemek üzere ek süre verilebiliyor.

AA muhabirinin, edindiği bilgiye göre, engelli veya hareket kabiliyeti kısıtlı yolculara havaalanlarında gerekli kolaylıkların sağlanması amacıyla Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Engelsiz Havaalanı Projesi" kapsamında sertifika almaya hak kazanan işletmelerin sayısı 23'e yükseldi.

SHGM tarafından projede belirtilen gereklilikleri yerine getiren DHMİ Genel Müdürlüğüne, Tekirdağ Çorlu ve Isparta Süleyman Demirel havalimanları için, TAV Esenboğa Yatırım Yapım ve İşletme AŞ ile TAV İzmir Terminal İşletmeciliği AŞ'ye ise Esenboğa ve Adnan Menderes havalimanları için Engelsiz Havaalanı Kuruluşu sertifikası verildi.

SHGM'ye başvuruda bulunulan diğer havaalanlarıyla ilgili inceleme ve değerlendirme çalışmaları da tüm hızıyla sürdürülüyor.

Havaalanı ve terminal işletmecilerinin yanı sıra havayolu şirketleri ve yer hizmeti kuruluşlarının da dahil olduğu projenin yer hizmetleri alanında başvuruda bulunan TGS Yer Hizmetleri AŞ ise Sabiha Gökçen, Adnan Menderes, Adana, Esenboğa, Atatürk ve Antalya havalimanlarında yer hizmetleri alanında engelsiz hizmet sunuyor.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • KÖKSAL YILDIRIM 10 yıl önce Şikayet Et
    Tekirdağ Çorlu Havalimanı. Tekirdağ Çorlu dan da İzmir'e , Antalya'ya ve Tüm Yurt içi ve Yurt dışına uçuşların açılmasını istiyorum. Bu haber buna istinaden bir şey midir?
    Cevapla