Bayraktar: Yenilikçi kimliğe önem veriyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ekip ruhunu asla terk etmediklerini, eğitimli ve yenilikçi kimliğe önem verdiklerini bildirdi.

Bayraktar: Yenilikçi kimliğe önem veriyoruz
Bayraktar: Yenilikçi kimliğe önem veriyoruz
GİRİŞ 28.09.2013 12:56 GÜNCELLEME 28.09.2013 12:56

Bayraktar, yaptığı yazılı açıklamada, hem Türkiye hem de Trabzon için gece gündüz demeden çalışmayı gaye edindiklerini belirterek, "Bunu bir yük olarak görmedik. Tam tersine bu millete hizmet etmeyi bir şeref kabul ediyoruz. Bu kadar imkanı bize veren aziz milletimize hizmet etmek boynumuzun borcudur. Bizim lügatimizde yorulmak, rehavete kapılmak, yılgınlık, bıkkınlık göstermek asla yoktur. Ülkemize ve milletimize hizmet aşkıyla dur durak bilmeden çalışıyoruz, Cenab-ı Allah izin verdiği sürece de çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

AK Parti'nin 2002 yılında yönetimi devraldığında, bütün göstergeleri, dengeleri alt üst olmuş, siyaseti çözüm üretemeyen bir Türkiye'nin olduğunu vurgulayan Bayraktar, şöyle devam etti:

"Faizler almış başını gitmişti. Dükkanlar kapanıyor, kepenkler iniyor, fabrikaların bacası tütmüyordu. Her gün binlerce kişi işten çıkarılıyor, işsiz kalıyor, yoksulluk çığ gibi büyüyordu. Türkiye'nin üzerinde kara bulutlar dolaşıyordu. Milletimizin iradesi ile iş başına gelen AK Parti hükümetleri bu kara bulutları dağıttı. Her alanda Türkiye'nin arzuladığı, talep ettiği reformları gerçekleştirdi. Milletimizin yüzünü güldürdü.Türk pasaportu ile başka ülkelerin gümrüklerinde, vize kuyruklarında iş adamlarımızın, vatandaşlarımızın neler çektiğini, ne tür muamelelere layık görüldüğümüzü sizler iyi bilirsiniz. Her daim diğerlerinden farklı olduk ve olacağız, özellikli olmasını bildik ve bilmeye devam edeceğiz, diri olduk, bir olduk, beraber olduk, kendimize güvendik, ekip ruhunu asla terk etmedik, aldatan ve aldanan da olmadık, eğitimli ve yenilikçi kimliğe önem verdik. Tecrübeye her zaman saygı gösterdik ve her şeyden önemlisi, bu milletin efendisi olmaya değil, hizmetkarı olmaya odaklandık."

- "Gelinen seviye dünden daha iyi"

Türkiye'nin de Trabzon'un da geldiği seviyenin dünden daha iyi olduğuna dikkati çeken Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

"Yarın ise bugünden iyi olacaktır, olmalıdır. Bu anlayış ve maksatla çalışmalıyız. Millete hizmet yolunda yorgunluk, bıkkınlık olmaz ve olamaz. Tüm Türkiye'de hizmet yarışımız sürmelidir. Bu hizmet yarışında Trabzon çok özel olmalı. Trabzon'un tarihi, coğrafi, kültürel hatta siyasi özellikleri, Trabzon'u özel bir yer yapan başlıca nedenlerdendir. Trabzon'da hizmet üretmeli ve hizmetlerimizi gördükçe, heyecanımızı da enerjimizi de daha artırmalıyız. Ülkemize ve Trabzon'a hizmet için, ülkemizin ve Trabzon'un aydınlık yarınları için varız. Ben olmak için değil, biz olmak için varız. Biz, gönüller yapmak için varız. Trabzon'un işini, ekmeğini ve üretimini artırmak, Trabzon'a hak ettiği itibarı kazandırmak için varız."

- "Trabzon'u dünyada belli başlı şehirler ile yarışan bir marka şehir yapacağız"

Cumhuriyetin 100. yılında doğal ve kültür mirasını turizm ile dünyaya sunan, sahip olduğu imkanları tarım ve turizmde verimli kullanan, ihracatını her yıl artıran, tarım, turizm, ticaret ve lojistikte Türkiye'nin lider kenti ve üretim merkezi Trabzon hedefiyle çalıştıklarını belirten Bayraktar, şunları kaydetti:

"Ülkelerin yanında, artık şehirlerin de yarıştığı günümüzde New York, Paris, Londra, Tokyo, Madrid, Roma, Seattle, Toronto gibi dünya kentleri yanında İstanbul gibi, İzmir gibi, Antalya gibi şehirlerimiz ile Trabzon'u da dünyada belli başlı şehirler ile yarışan bir marka şehir yapacağız, bunun için var gücümüzle çalışacağız. Bu hedefler doğrultusunda 'Ben ne yapabilirim, nasıl fayda sağlarım' sorusunu her Trabzonlu ve Trabzon'da yetki sahibi her sorumlu kendisine sormalıdır. Hiçbirimiz, Trabzonlu hemşehrilerimizin taleplerini görmezden gelemeyiz. Onların taleplerini ve ihtiyaçlarını karşılamak için çabalamak zorundayız. Trabzon'a hizmet, ata yurdumuza bir vefa borcudur. Bugün geldiğimiz noktaya Trabzon'dan aldığımız coşku ve azimle, mücadelecilik duygusuyla geldik."

Bakan Bayraktar, Trabzon'un en büyük sorunlarının, yatırım ve istihdam olduğuna işaret ederek, açıklamasını şöyle tamamladı:

"Yatırım ve istihdam paralel yürüyor. Trabzon için somut, geniş kapsamlı ve büyük yatırımlar yapmak zorundayız. Gerek TOKİ döneminde gerekse Bakanlığımız döneminde, kentsel dönüşüm çalışmaları ile Trabzon'a kaynak gelmesini sağladık. Bu yolla vasıfsız elemanlar iş buldu, inşaat sektörü canlandı. Trabzon'un fotoğrafı, şehircilik yüzü güzelleşti, daha da güzelleşecek. AK Parti hükümetleri döneminde sağlık alanında dev yatırımlar yapıldı. Trabzon, hem tesis hem personel sayısı hem de sunulan hizmetin kalitesi açısından çok iyi bir noktadadır."

KAYNAK: AA