Konutta kampanya savaşları başladı

Ellerindeki konut stoğunu eritmek isteyen inşaat firmaları kampanya savaşlarına başladı. Birbirinden ilginç hediyeler ile vatandaşı kendisine çekmek isteyen inşaat firmalarının son 1 yıl içinde düzenledikleri kampanyalar arasında, ev alana evden otomobile, bedelli askerlikten 3 çocuk indirimine kadar sektörde bu zamana kadar görülmemiş bir çok farklı hediye bulunuyor.

Konutta kampanya savaşları başladı
Konutta kampanya savaşları başladı
GİRİŞ 07.10.2013 09:22 GÜNCELLEME 11.10.2013 15:26
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kenan Biter'in haberi

Son 5 yıldır inşaat sektörü deyim yerindeyse adeta ikinci baharını yaşıyor... Ekonomide yaşanan iyiymser hava neticesinde yakın bir zamana kadar yüzde 1'lerin altında seyreden son zamanlarda ise yüzde 1 ve üzerine çıkan faizler vatandaşı ev hayalini gerçeğe dönüştürmeye iterken, yaşanan talebi karşılamak üzere ise yatırımcıları harekete geçiriyor...

TAŞI TOPRAĞI ALTIN OLDU

İşte hal böyle olunca da, bir zamanlar belli başlı bölgeler para yaparken, şimdilerde ise hem hükümet eliyle hem de özel yatırımcı eliyle hayata geçirilen dev projeler yüzünden İstanbul'un taşı toprağı altın deyimi gerçeğe dönüşüyor.

Mega kentin merkezine uzak bölgelerde çekirdek bir ailenin yaşayabileceği büyüklükte bir evin fiyatı en düşük 150 ile 200 bin TL arasında telafuz edilirken biraz merkeze yakın ve tam merkezi konumdaki daireler için ise fiyatlar 350- 400 bin TL'den başlayıp milyon TL'lik astronomik rakamlarla ifade edilebiliyor.

PASTAYI GÖREN DALIYOR

İnşaat sektöründeki ağızları sulandıran bu karlı pasta farklı sektörlerde faaliyet gösteren bir çok işadamının da iştahını kabartıyor. Yerine göre 1/10 ile 20 arasında kazandıran bu ligde yer almak isteyen iş adamları ya doğrudan girişimde bulunuyor ya da dolaylı yoldan mevcut projelere ortak oluyor.

KAMPANYA SAVAŞLARI BAŞLADI

İrili ufaklı bir çok yatırımcının yer aldığı  ve milyar dolarların havada uçuştuğu  sektöre katılımın her geçen gün daha da artması bir taraftan vatandaşın aklına "Bu kadar konut bu fiyatlarla kimlere satılacak" sorusunu getirirken öteki taraftan ise kampanya savaşlarının yaşanmasına neden oluyor.

SOSYAL DONATILAR STANDART HALİNE DÖNÜŞTÜ

Bir zamanlar projelerine koydukları, kreş, oyun sahaları, tenis kortu,  masa tenisi, yüzme havuzu, yürüyüş yolu, bisiklet parkuru, fitness center, vitamin bar,cafe ve restaurant gibi artı donanımlar ile fiyat indirimleri, vade ve ödeme seçenekleri üzerinden satış kampanyası yürüten inşaat firmaları bu artıların çoğunun büyük projelerde neredeyse standart haline dönüşmesi üzerine çareyi birbirinden ilginç kampanyalar yapmakla buluyor.

DAHİYANE REKLAMCILAR SINIR TANIMIYOR

Dahiyane reklamcılar nezaretinde bu zamana kadar hayata geçirilen kampanyalar içerisinde  ev ala evden  ev alana otomobile, 3 çocuk indiriminden bedelli askerliğe, chek up, ve kombine biletten hediye çekine kadar bir birinden ilginç hediyeler yer alırken geçtiğimiz günlerde  bir inşaat firmasının dikkat çekmek üzere yaptığı para dağıtma kampanyası ise reklam savaşlarında gelinen son noktayı gözler önüne serdi.

3 ÇOCUK İNDİRİMİNDEN SONRA 200 BİN TL DAĞITTI

Bulut İnşaat, Tekirdağ'da temellerini atacağı 2 bin kişilik konut projesinin tanıtımının yer aldığı broşürlerin içinde 5 bin kişiye 5,10, 20, 50 ve 100 TL'lik banknotlardan oluşan 200 bin TL dağıttı. Aynı firmanın ilginç kampanyaları bununla da sınırlı değil.  Geçtiğimiz aylarda da 3 çocuk doğurana indirim kampanyası ile gündeme gelmişti.

MODA TATİLE GÖNDERMEK

Yapılan kampanyalar arasında en çok tercih edilen hediye tatil oldu. Bir çok firma yaz boyunca yaptığı yurt içi ve yurtdışı tatil kampanyaları ile konut alma düşüncesindeki vataşın gönlünü 5 yıldızlı otellerle fethetmeye çalıştı.  Her ne kadar yaz ortamından çıksak da alternatif seçenekleri sürdüren firmalar da var. Milyon TL'lik dairelerin yer aldığı İstanbul Mecidiyeköy'deki Quasar İstanbul projesinden daire alanlara dünyanın 71 ülkesinde bedava konaklama fırsatı sunulurken,  Ataşehir'deki Brandium projesinden daire alanlara ise 5 yıl boyunca 5 farklı kıta ve ülkede 1 haftalık tatil hediye ediliyor.

YENİ EVLENENE UMRE SEYAHATİ HER MÜŞTERİYE İSE IPHONE5

Firmalar satış kampanyalarında bir takım hassasiyetleri de göz ardı etmiyor. Kuran İnşaat müşterilerine 1 haftalık Kerpe tatilin yanı sıra son 6 ay içerisinde evlenenlere ve yeni evleneceklere UMRE seyahati hediye ediyor. Öte taraftan ev alana devremülk, otomobil, sağlık ve düğün paketleri gibi birbirinden ilginç hediyeler veren Makrop Yapı ise bu hediyelerin yanı sıra tüm müşterilerine ayrıca Iphone5'de hediye etti.

OKULA YÜZDE 10 İNDİRİM KAMPANYASI

Müşterileri, ailelerin en fazla gider kalemlerinden biri olan okul masrafları ile kendilerine çekmeye çalışan bazı firmalar ise özel okullar ile yaptıkları anlaşmalar çerçevesinde projelerinden daire alanlara farklı oranl rda indirim imkanı sunuyor.  Sinpaş GYO, İncek Life projesi için Bahçeşehir Koleji ile yaptığı işbirliği çerçevesinde İncek Life'ta ev sahibi olanlara yüzde 10 indirim yapacak.

CHEK UP HEDİYE EDİYOR

İnşaat sektörünün köklü kuruluşlarından Ortadoğu Grup çok farklı bir kampanyaya imza atıyor. Ortadoğu Grup, İstanbul'dan kopmadan sağlıklı bir yaşam sürmek isteyenler için Zekeriyaköy'de inşa ettiği Merkez Zekeriyaköy projesinden ev alanlara Nişantaşı Hastanesi'nden check-up programı hediye ediyor.

12 AY KİRA GARANTİSİ, 10 BİN TL HEDİYE ÇEKİ

Projesine sonuna kadar güvenen bazı yatırımcılar müşterilerine belli bir zaman dilimi için farklı garantilar veririken, kimi yatırımcı ise ev alındıktan sonra ortaya çıkacak olan eşya derdine çözüm sunuyor. Çukurova Gayrimenkul tarafından Kartal'da hayata geçirilen Adanus Park projesinde düzenlenen bir kampanya kapsamında daire alanlara 12 ay boyunca kira garantisi verildi ve 12 ay boyunca aidat da alınmadı. Tepe İnşaat ise İstanbul Maltepe'de Narkule projesinden daire satın alan müşterilerine 10 bin lira  değerinde hediye çeki imkanı sundu.

ERKEKLERİ CAN EVİNDEN VURDU

Özellikle mağazaların stoklarını eritmek üzere geleceği günü iple çektiği Sevgililer Günü ve Babalar Günü gibi özel günler inşaat firmalarının da  gözdesi oldu. Soyak Holding, geçtiğimiz Sevgililer Günü'nde her hangi bir projesinden daire alana otomobil kazanma şansı sunarken, Tepe İnşaat ise alışılmış hediyelerin aksine erkekleri can evinden vurarak, Babalar Günü'nde  projesinden daire alan tüm müşterilerine taraftarı oldukları futbol kulübünün bir yıl süreyle iki kişilik kombine biletlerini hediye etti.

EV ALANIN 'BEDELİNİ' ÖDEDİ

İnşaat sektöründe bu zamana kadar yapılan kampanyalardan en ilginci ise İnanlar İnşaattan geldi.  Geçtiğimiz aylarda Twitter hesabı üzerinden duyuru yapan Serdar İnan , projelerinden ev satın alan kişilerin bedelli askerlik ücretlerini ödeyeceğini açıkladı.

kenan.biter@haber7.com

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • kamil karabulut 10 yıl önce Şikayet Et
    böyle olmaz..... önce arsa dahil 100.000 e mal ettikleri konutları 500.000-600.000 e satışa çıkarıyorlar ondan sonra satamayınca da fiyatta herhangi bir indriim yapmadan ev alana eşyaları hediye, ev alana araba bedava diye kampanya yapıyorlar.....maliyet, satış fiyatı ve kampanyada verilen hediye fiyatlarını karşılaştırın bakalım vaziyet nasıl gözüküyor.....ayrıca kamu artık sosyal konut üreten birim olmaktan çıkmıştır. kamu da artık gayrimenkul rantından pay almaya çalışmakta hatta piyasa fiyatını yükseltmektedir. geçen gün kiptaşın 3+1 maltepe evlerinn fiyatını sordum 600 bin tl fiyat söylediler ki daha konutlar bitmemişti.....iki gün önce tv lerde haberi olan başakşehir sosyal konutlarının fiyatları hiç te sosyal değildi hatta bayağıda kodamandı......bodrum 1+1 130.000 diyor.....
    Cevapla
  • kazanmakgaranti.tk 10 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah Taştan. Hiçbir parti AK Parti kadar milliyetçi, halkçı değil. AK Parti'nin fakire, garibe, engelliye, yaşlıya, çiftçiye, memura, işçiye, ailelere, polise vs sayılamayacak kadar hizmeti varken sen hangi yüzle "Garibana bir darbe daha" diyorsun? Herhalde sen 95 doğumlu falansın ki eski hükümetleri hiç bilmiyorsun. Şükürsüzlük etme.
    Cevapla
  • abdullah taştan 10 yıl önce Şikayet Et
    akp garibana bir darbe daha. kdv ve dolar daki artıs emlak piyasasını %20 daha artırdı , kdv oranını artacagı endişesi ile konutlar ortalama bir ilcede 20.bin lira arttı ve her 10 kişiden 3 ü ev taksiti ödüyor, ihtiyacı olan da olmayan da ev alıyor, buda diğer sektörleri baltalıyor ,bunu fırsat bilen insaat sektörü zam da yaptı ,ayrıca kdv oranın da yapılmak istenen hesaplama yanlış yapıldı ,,istanbul izmir vb illerde şehir mezkezlerinde ev m2 fiyatı 4.000tl dükkan m2 fiyatları 9.000tl civarı ,,bu fiyatlarda kdv 18 uygulanması normal olabilir fakat %1 kdv olan yerler sadece köyler de veya ilçe dışında kalan yerler,bu yerlerin dışında kalan yerler de kdv %18 olacagından ,etiler e yapılmak istenen malesef ilceler deki vatandaşı da etkiledi ,yani ya köy de ev alıcak yada etilerden alan kişi ile aynı kdv yi ödeyecek
    Cevapla