Anayasa Mahkemesi artık Boğaz'da ağırlayacak

Beykoz Çubuklu'da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait¸ içinde tarihi itfaiye binasının da yer aldığı Boğaz kıyısındaki 9 bin metrekarelik koru alanı, “Asli görev ve hizmetlerde kullanılmak kaydıyla” 25 yıllığına bedelsiz olarak Anayasa Mahkemesi'ne tahsis edildi.

Anayasa Mahkemesi artık Boğaz'da ağırlayacak
Anayasa Mahkemesi artık Boğaz'da ağırlayacak
GİRİŞ 27.10.2013 06:47 GÜNCELLEME 27.10.2013 06:47
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tahsis kararının oylanması sırasında Meclis'te söz alan CHP Grup Başkan Vekili Fahrettin Kayhan, İBB'nin mülkiyetindeki söz konusu taşınmazın 25 yıl süreyle Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na tahsisine ilişkin karara “Anayasa Mahkemesi İstanbul'a mı taşınıyor” sözleriyle itiraz etti.

İBB Hukuk Komisyonu Başkanı Avukat Abdullah Güler ise söz konusu tahsisin, Anayasa Mahkemesi Başkanlığı'na yakışacağını savundu. Çubuklu'da, Dalgıç Okulu'nun hemen bitişiğindeki arazinin, daha önce Marmara Üniversitesi'nin kullanımında olmasına karşın, uzun süreden beri restore edilemediğini ve atıl durumda olduğunu gerekçe gösteren Güler, şöyle dedi: “Bu yer, geçen ay ki Meclis Başkanlığımızın kararına kadar Marmara Üniversitesi Rektörlüğü'ne tahsis edilmişti. Ancak restorasyon yapılmadığı için bu tahsis kararını iptal etmiştik. Anayasa mahkemelerinde görev yapan hâkimlerin ağırlanması, eğitim faaliyetleri ve toplantılarını İstanbul'da 5 yıldızlı otellerde, turizm bölgelerinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Bir kamu kurumu olarak, İBB'ye ait olan bu yerin, yurtdışından gelen yüksek hakimlerin eğitim ve istişare toplantıları ve sosyal tesis olarak eğitim faaliyetlerini sürdürebilmek için ortak işbirliğinin, Anayasa Mahkemesi Başkanı'na yakışacağını düşünüyorum.”

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 2
  • bgungor 10 yıl önce Şikayet Et
    Devleti yönetenlere hep imtiyaz. Zaten mercek altında bulunan adaletimiz yine ayrıcalıklarla şaibeyle hatırlanacak, buraları neden halkaçılmaz,kültür merkezi olamazmıydı,
    Cevapla
  • fatih pınar 10 yıl önce Şikayet Et
    ibb, aym ye şişşşttt dedi.... ah benim yerel yönetimlerim ah,bayram değil seyran değil ibb anayasa mahkemesini neden ödüllendirdi? yerel yönetimlerdeki bu iğrenç taktiklerden miğdem bulanıyor...
    Cevapla