Bakan Bayraktar: Öpüşen şehirler istiyoruz

Gayrimenkul zirvesine Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'ın sözleri damga vurdu. Bakan, “Çekişen değil öpüşen şehirler istiyoruz” dedi

Bakan Bayraktar: Öpüşen şehirler istiyoruz
Bakan Bayraktar: Öpüşen şehirler istiyoruz
GİRİŞ 08.11.2013 08:08 GÜNCELLEME 08.11.2013 08:08

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Platformu Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) düzenlediği "Gelişen Kentler Zirvesi-Samsun" toplantısı Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar zirvede yaptığı konuşmada artık ülkelerin değil, şehirlerin yarıştığını vurgulayarak zirvenin Samsun'da yapılmasının nedeninin, çevresindeki vilayetlerle beraber daha çok nasıl gelişeceğini ve yatırımcının nasıl daha çok Samsun'a çekilebileceğini konuşmak olduğunu ifade etti.

Bakan Bayraktar devamında şunları söyledi; "Komşusuyla birbirinin elinden tutan ve güç kuvvet oluşturan, çok iyi şekilde organize olan, mekanize olan ve aynı zamanda da farklı yarışan, çekişen değil, öpüşen, örtüşen, beraberlik kuran şehirler istiyoruz. Yarış olduğu zaman daha çok kalkınma olacak ve daha çok gelişme olacak. Biz gelişen dünya ile bütünleşmek istiyoruz. Avrupa Birliği'ne girmek istiyoruz. Avrupa her ne kadar zorlasa da, ya bizi Avrupa Birliği'ne almak zorunda kalacaklar ya da biz Avrupa Birliği'ni geçeceğiz. Biz sabrettik, sabrediyoruz. Biz AB'ye girmek istiyoruz, Avrupalıyız. Avrupa ile Orta Doğu ve Orta Asya ile önemli bir köprüyüz"

GYODER Başkanı Aziz Torun ise konuşmasında "2 trilyon dolar gayrisafi yurtiçi milli hasıla, 500 milyar dolar ihracat, 50 milyar dolar turizm geliri ve 25 bin dolar kişi başı gelir hedefi olan bir ülkeyiz. Bu da konut, otel, ofis, AVM, fuar ve kongre alanı gibi yeni gayrimenkul yatırımları anlamına geliyor. Bizim avantajımız gayrimenkul ihracı olacaktır." dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL