"Kişi başına 18 metrekare yeşil alan hedefliyoruz"

‘Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirmesi Kongresi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar kişi başına düşen yeşil alanın artırılarak 18 metrekareye ulaşacağını ifade etti..

"Kişi başına 18 metrekare yeşil alan hedefliyoruz"
"Kişi başına 18 metrekare yeşil alan hedefliyoruz"
GİRİŞ 11.11.2013 09:33 GÜNCELLEME 11.11.2013 09:33

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Teknik Üniversitesi ve Türkiye Çevre Koruma Vakfı işbirliği ile İstanbul Kongre Merkezi'nde düzenlenen,  'Uluslararası Çevresel Etki Değerlendirmesi Kongresi'ne katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 3. havalimanı projesi için ÇED Raporu verdiklerini 2 nükleer santral projesinin de ÇED Raporu sürecinin devam etmekte olduğunu ifade ederek "ÇED raporu verilerek bunlar yapılacak. Bunların çevresel etki değerlendirmesini düzenliyoruz ve kontrol edeceğiz" dedi.

Türkiye'nin çevre konusundaki hassasiyetlerini vurgulayan Bayraktar, "Önümüzdeki 10 yıl içinde, Avrupa'yı yakalamış ve modern dünya standartlarının üzerine çıkmış bir Türkiye hedefliyoruz. Örnek olarak dünya standartlarında kişi başına, 8-12 metrekare yeşil alan düşerken, biz ülke olarak kentsel dönüşüm çalışmalarımızda, dünya standartlarının üzerinde, kişi başına 18 metrekare yeşil alan hedefliyoruz" dedi.

Erdoğan, vatandaşların sağlıklı, güvenli ve hayat kalitesi yüksek bir çevrede yaşamasını sağlamak amacıyla ÇED sürecinin lektronik ortama aktarılarak zaman kayıplarının önleneceğini, ortalama 180 gün olan ÇED sürecinin, 60 günde tamamlanabileceğini belirtti.