Üniversitenin su deposu Kalekol oldu

Tunceli Üniversitesi'nin inşa aşamasında olan yeni kampüsünde yer alan ve inşası tamamlanan su deposunun kalekol olarak kullanıldığı ortaya çıktı.

Üniversitenin su deposu Kalekol oldu
Üniversitenin su deposu Kalekol oldu
GİRİŞ 13.11.2013 16:09 GÜNCELLEME 13.11.2013 16:09

Henüz şantiye halinde olduğu için eğitime başlanamayan Tunceli Üniversitesi'nde inşaatı tamamlanan tek birim olan su deposunun askeri kullanım amacı ile kalekola dönüştürüldüğü ortaya çıktı.

Radikal'den Can Güleryüzlü'nün haberine göre Tunceli Üniversitesi'nde inşaat çalışmaları devam eden yeni kampüs sebebiyle 6 bin 650 öğrencinin eğitimini 1.5 aydır sekteye uğratan yönetimin, aynı kampus kapsamında başka bir skandala daha imza attığı belirlendi.

Su deposu olarak 12 Kasım 2012'de ihale edilen yapı, diğer eğitim binaları tamamlanmadan kısa sürede bitirilmesine rağmen planlandığı gibi su deposu olarak kullanıma girmedi.

Su deposu olarak inşa edilen ve şu adna askerler tarafından kullanılan yapı üniversite kampüsü sınırları içinde olmasına rağmen kalekol olarak faaliyet gösteriyor.  Amacı dışında kullanılmaya başlanan yapının üniversitenin eğitime başlamasıyla birlikte tepki geleceği göz önüne alınarak, etrafının duvarla çevrelenmesi gündemde.