İşte İstanbul'un risk haritası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'un riskli bölgelerinin ayrıntılı haritasını çıkardı.

İşte İstanbul'un risk haritası!
İşte İstanbul'un risk haritası!
GİRİŞ 03.12.2013 07:17 GÜNCELLEME 03.12.2013 11:45

Haritada hangi ilçede hangi semtlerin riskli olduğu tek tek belirtiliyor. Bu bölgeler en kısa sürede kentsel dönüşüme uğrayacak.

17 Ağustos büyük Marmara Depremi'nden sonra özellikle megakent İstanbul ve çevresinde yürütülen Kentsel Dönüşüm Çalışmaları aralıksız devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bünyesinde yürütülen çalışmalar da önemli bir aşama daha kaydedildi. İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, ‘İstanbul İli Riskli Rezerv Alanları Dağılım Haritası' hazırladı. Haritada megakent ölçeğinde belirlenen riskli yerler ile kentsel dönüşüm yapılacak alanların bilançosu çıkartıldı.

Ağırlıklı Avrupa yakası

Uzun zamandır yürütülen çalışma sonucunda İstanbul'da ilçe ve mahalle bazında riskli bölgeler belirlenerek kentsel dönüşüm uygulanacak alanlar haritalandı. İstanbul'da riskli alanların büyük bir bölümü Avrupa yakasında yer alıyor. Riskli alanlarda yürütülecek ‘kentsel dönüşüm' konusunda en dikkat çeken yerlerin başında Gaziosmanpaşa ile Bağcılar ilçeleri geliyor. Bu ilçelerde kentsel dönüşüm için ayrıntılı projeler hazırlanarak hayata geçirilmeye başlandı.

Rezerv bölgeler

İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, haritada riskli alan olması nedeniyle yeniden yapılandırılacak bölgelerde oturanların bu süre zarfında geçici olarak taşınacağı rezerv bölgeleri de belirtiyor. Buna göre İstanbul'un Arnavutköy ve Başakşehir ilçeleri yeni yerleşim alanları olarak öne çıkan bölgeler... Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü tarafından hazırlanan harita doğrultusunda çalışmalar en kısa sürede başlayacak.

İŞTE O HARİTA: 

KAYNAK: VATAN