Ev alan kadınlara yüzde 50 indirim

İzleyenleri tarafından “Emlak Kraliçesi” lakabını alan Duygu Meltem Yalçınkaya, yeni projesinde kadınlara yüzde 50 indirim yapıyor.

Ev alan kadınlara yüzde 50 indirim
Ev alan kadınlara yüzde 50 indirim
GİRİŞ 09.12.2013 12:57 GÜNCELLEME 10.12.2013 09:08

Yaptığı televizyon programlarında 4 yılda 10 bin daire satarak izleyenleri tarafından "Emlak Kraliçesi" lakabını alan Duygu Meltem Yalçınkaya, yeni projesinde kadınlara yüzde 50 indirim yapıyor. 9 ayda verdiği 40 kilo ile izleyenlerinin kendisini tanımakta zorlandığını söyleyen Yalçınkaya, ayrıca ev alan kadınlara Umre seyahati de hediye ediyor.

4 yıl önce bir bant yayınla başlayan yolculuğunda bin 500 canlı ve bant yayın yaparak 10 bin daire sattığını söyleyen Yalçınkaya, "Avrupa'da yaşayan Türklerden, ülkemizdeki yatırımcılardan 1 milyar Euro ülkemize para girmesi sağlandı. Tabi ki tek başıma değildim. Arkamda çok büyük bir ekip vardı. Önce yapımcılık, sunuculukla başlayan yolculuk daha sonra müteahhitlik ve emlak kraliçeliğiyle devam etti. Artık neredeyse kendim inşaat yapıyorum. "Bayan müteahhit oldum" diyerek çıkabiliyorum izleyicilerimin karşısına" şeklinde konuştu. Canlı yayınlarda müteahhitlerle birbirlerini yiyerek 10 bin daire satmayı başardığını sözlerine ekleyen Yalçınkaya, "Gerçekten format böyle oturdu. Çok ulusal markalar geldi yayınlarımıza. O anda Avrupa'da ve Türkiye'de yayında olan kanallarda yayındaydık ve bizler 'İndirimler, vadeler, hediye tatiller' diye diye çok özel bir formül bulduk. Üstelik Avrupa'da yaşayan Türkler kredi alamıyorlardı. Ben müteahhitlerle masaya oturduğumda 'Benim izleyicim bu evleri alacak' gibi bir şart koşunca masada çok güzel sonuçlar çıktı. Bu da yayına yansıdı. "Kira öder gibi" dedik. 'Banka yok' dedik. 'Aracısız ve kefilsiz' dedik. Yani izleyicilerimiz kredi almalarına gerek kalmadan yayınlarımızı izleyerek müteahhitlerimizden ev alabildiler' dedi.

Yeni projelerinden de bahseden Yalçınkaya, "4 yıldır ekranda olan bir bayan sunucu, anne ve eş olarak 'önce bayanlar' dedim ve sadece bayanlara tapu verme kararıyla Kuşadası Davutlar'da bir termal projesi inşa etmeye başladım. 'Sadece bayanlara tapu' erkekleri çok kızdırdı. Biz de lansmanımızda, 'Kuşadası Davutlar'da evi alın. Bayanlar yüzde 50 indirimli alıyorlar. Erkekler 'ille de ben alacağım tapuyu' derlerse yüzde 100 pahalıya alıyorlar evi' dedik. Bu konuda iki tane lansman geliştirdik. 'Sadece bayanlara tapu' dedik. Yüzde 50 primle lansman çıkış fiyatı yaptık. '7 ay sonra tesisimiz bittiğinde evimiz yüzde 100 zamlanacak ve değer kazanacak' dedik ve de 'Sadece bayanlara Umre seyahati' dedik. Ev alan tüm bayanları Umre'ye gönderiyoruz" şeklinde konuştu.

9 ayda verdiği 40 kilo ile 111 kilodan 71 kiloya düşen başarılı sunucu, karşılaştığı izleyicilerinin kendisini tanıyamamasından da dertli. 4 yılda bin 500 emlak programı yaptığını dile getiren Yalçınkaya "10 binlerce tapu veren kadın, 9 ayda 40 kilo verdim ve izleyicilerim beni tanımıyor. Avrupa'ya, turnelere, seyahatlere gidiyorum, bütün kanallarda yayınlarım sürüyor. Ama 9 ayda 40 kilo veren bu yeni Duygu Meltem Yalçınkaya'yı tanıtmak hakikaten kolay olmuyor. Çok yoğun bir iş temposu içinde 111 kilodan 71 kiloya geriledim. Bu çok önemli bir şey.

Hayatınızdan 40 kilo yükü atmak çok daha zinde olmamı sağladı. 8 yaşında bir çocuğum var. Bir anneyim. Onunla beraber parkta da zaman geçirebiliyorum. İşimde çok daha aktif, çok daha pozitif, hayata çok daha farklı bakıyorum. Avrupa turnelerinde 1000-1500 kişilik konferanslara katılıyorum. Burada da izleyicilerimin yüzlercesine nasıl zayıfladığımı anlatıyorum. Emlakla birlikte güzellik sırlarım da konuşuluyor galiba artık" dedi.

Bazı emlak uzmanlarının Türkiye'de de Amerika'daki gibi bir mortgage krizi çıkabileceği yönündeki değerlendirmelerine katılmadığını dile getiren Yalçınkaya, "Aslında Avrupa'da yaşayan Türklerde de, genç nesil de, yeni nüfus da ev almak isteyen çok kitle var. Fakat biz bu kulvarın dışında davranıyoruz. Ev profilimiz neydi? Ekonomik evlerdi. Yani şok fiyatlarla indirimler yaptık. Vadeler yaptık. ‘Bize borçlanın. Banklarla uğraşmayın" dedik. Biz bu yolda da başardık. İnşallah benim bu yıl ki hedefim de, önümüzdeki 2 yıl içerisinde 10 bin dire daha vermek. Ben kesinlikle fazlalık olduğuna inanmıyorum. Aksine ekonomik konut bekleyen milyonlar var" şeklinde konuştu. Yalçınkaya, yakında İstanbul'da başlayacağı projeyle yine bayanlara sürprizler yapacağını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: İHA