Rönesans'ın hedefi ilk 5'e girmek!

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Kurumsal İletişim ve Varlık Yönetimi Grup Başkanı Süha Günel, bir etkinliğe katılmak üzere gittiği İzmir Optimum Outlet Alışveriş ve Eğlence Merkezi'nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Rönesans'ın hedefi ilk 5'e girmek!
Rönesans'ın hedefi ilk 5'e girmek!
GİRİŞ 08.01.2014 12:08 GÜNCELLEME 08.01.2014 12:08

Süha Günel, Rönesans Holding'in, ABD kökenli uluslararası inşaat sektörü dergisi Engineering News Records'un (ENR) 2013 yılında yayınladığı "250 En Büyük Uluslararası Müteahhit Listesi"nde, Türkiye'nin 1., dünyanın ise 64. büyük inşaat firması olduğunu anımsattı.

Günel, "ENR'nin Aralık ayı sonunda yayınladığı raporda, Rönesans Holding'in yine ciddi bir sıçrama yaptığı görülüyor. Bundan sonraki hedefimiz, dünyanın ilk 5'i arasında olmak." şeklinde konuştu.

Günel, Rönesans Holding'in toplam aktif büyüklüğünün 10,6 milyar TL, özkaynaklarının ise 3,7 milyar TL'ye ulaştığını, Rusya dahil gayrimenkul grubunun aktif büyüklüğünün ise 6,9 milyar TL'yi bulduğunu açıkladı. ENR dergisinin dünya çapında inşaat sektörüne dair haber, yorum, veri ve analizlere yer verdiğini belirten Günel, "Her yıl, dünyanın hasılat açısından en büyük inşaat ve tasarım firmalarını listeleyen ENR'nin raporunda, Rönesans İnşaat, ciro bazında Türk inşaat şirketleri arasında 1. sırada yer aldı. 2012 yılında üstlendiği projelerden 2 milyar 7 milyon 200 bin ABD Doları ciro elde eden Rönesans İnşaat, 2013 yılında dünyada 64'üncü sıraya yükseldi. Rönesans ayrıca, Rusya'da yabancı yatırımcılar arasında 1. sırada yer aldı." dedi.

Enerji ve sağlık yatırımları devam ediyor

Temelleri 1993 yılında Dr. Erman Ilıcak tarafından atılan, bugün 35 bin çalışanı bulunan Rönesans Holding olarak hedeflerinin dünyanın ilk 5'nde yer almak olduğunu belirten Günel, "Rönesans Holding, Erman Ilıcak'ın sürekli gelişime inanarak, kaliteden ödün vermeksizin yarattığı üstün başarı öyküsünün simgesidir." dedi. Türkiye'deki sağlık ve enerji yatırımları konusunda bilgi veren Günel, şöyle devam etti: "Halen, Adana Entegre Sağlık Kampüsü, Bursa Entegre Sağlık Kampüsü, Elazığ Entegre Sağlık Kampüsü, Yozgat Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin inşaat süreci devam ediyor. 8 ilde yapılacak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezleri (FTR), Psikiyatri Hastaneleri ve Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastaneleri dahil, toplam 1milyon 800 bin m2 inşaat alanına sahip tüm tesisler, 6.818 yatak kapasiteli olacak."

Rönesans'ın büyüme planları doğrultusunda enerji yatırım kolunu kurduğunu anımsatan Günel, "Rönesans Enerji, yenilenebilir enerji projelerine yatırım yapmaya başladı. İşletmedeki toplam kapasite yaklaşık 113 mw, yıllık üretim ise 350 milyon kwh seviyesine ulaştı. Tamamlanan ve şu anda faaliyette olan enerji yatırımları için, toplam 240 milyon ABD Doları'ndan fazla yatırım yapıldı. Ayrıca, planlanmış bulunan diğer projeler için, yaklaşık 2 milyar dolarlık yatırım yapılacak." dedi.

KAYNAK: EMLAKOFİS