ATO'dan Siteler için "kentsel dönüşüm" önerisi

ATO Başkanı Salih Bezci, mobilyacılar sitesinin kentsel dönüşüm kapsamında yenilenebileceğini belirtti.

ATO'dan Siteler için "kentsel dönüşüm" önerisi
ATO'dan Siteler için "kentsel dönüşüm" önerisi
GİRİŞ 15.01.2014 11:42 GÜNCELLEME 15.01.2014 11:42

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Ankara'nın mobilyacılık alanında uluslararası düzeyde rekabet edebilir bir yapıya kavuşması için imalathanelerin genişletilmesi gerektiğini belirterek, "300 metrekarelik imalathane ile mobilyacılık sektörü gelişmez. Mobilyacılar sitesi kentsel dönüşüm kapsamında yenilenebilir" dedi.ATO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bezci, Ankara Mobilyacılar-Lakeciler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hüseyin Taklacı'yı makamında kabul etti.

Ziyaretinde, Bezci'ye Siteler esnafının yaşadığı sıkıntıları anlatan Taklacı, üyelerinin çok katlı binalarda üretim yapmaya çalıştığını, ürünlerin sergileneceği geniş teşhir alanlarına ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Bezci ise Ankara'nın, mobilyacılık sektörüyle uluslararası alanda rekabet edebilecek potansiyele sahip olduğunu vurgulayarak, Ankara'daki işletmelerin sektörel dağılımında mobilya imalatının yüzde 11'lik payla ikinci sırada yer aldığını bildirdi.

Mobilyacılar sitesinin kentsel dönüşüm kapsamına alınarak yenilenebileceğini belirten Bezci, şu ifadeleri kullandı:

"Sitelerde imalathanelerin 3-5 bin metrekarelik üretim tesislerine dönüştürülmesi ve burada üretilenlerin sergilenebileceği teşhir alanları açılması gerekiyor. 300 metrekarelik imalathane ile mobilyacılık sektörü gelişmez. Siteler bölgesinin doğal sınırlarına ulaştığı görülüyor. Oradaki 5 bin işletmeyi başka bir bölgeye taşımak mümkün değil. Bu durumda genişleme çözümünü uygulamak gerekiyor. Sitelerin kıyısında Çiğiltepe Askeri Lojmanları var. Buradaki lojmanların da ekonomik ömrünü tamamladığı, binaların çok eskidiği görülüyor. Lojmanlar bölgesi kentsel dönüşüme sokularak, karşılığında belirlenecek arazide yeni lojmanlar yapılabilir ve siteler bu bölgeye doğru genişletilebilir. Bu yöntemle hem lojmanlar yenilenmiş olur, hem de mobilyacılar sitesi mekansal anlamda yenilenme imkanı bulur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL