Fikirtepe'de 50 bin konut için inşaat başlıyor

Yıkılan ve terk edilen evlerle 3 yıldır kentsel dönüşümü bekleyen Fikirtepe için iyi haber geldi. Anka Yapı, Teknik Yapı ve Emay İnşaat'ın projeleri için ruhsat verildi.

Fikirtepe'de 50 bin konut için inşaat başlıyor
Fikirtepe'de 50 bin konut için inşaat başlıyor
GİRİŞ 15.02.2014 07:57 GÜNCELLEME 15.02.2014 10:48

İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarının en çok tartışılan bölgesi Fikirtepe'de ruhsatlar verilmeye başlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada cuma günü (14 Şubat) harçlarını yatıran müteahhitlerin ruhsatını alacağını belirtmişti. Bölgede avan projesi onaylanan Anka Yapı, Teknik Yapı ve Emay İnşaat harçlarını yatırarak ruhsatlarını aldı.

SİSTEM KİLİTLENDİ

Dün bilgisayar sistemi kitlenince şirketler saatlerce bekledi. Bakanın söz vermesi nedeniyle başka bir tarihe erteleme yapamayan yetkililer belgelerin bir kısmını elle doldurdu.

İstanbul Kentsel Dönüşüm Müdürü Bület Babaoğlu başkanlığındaki ekip mesai saati bitmesine karşın çalışmalarına geç saatlere kadar devam etti. Bölgede 55.5 bin metrekare alanda 4 proje yapmaya hazırlanan Teknik Yapı 11.504 metrekarelik alan için ruhsat onayını aldı.

İlk etapta 650 konut inşa edeceklerini söyleyen Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, toplamda 3 bin konut hayata geçireceklerini ifade etti. Fikritepe'de 50 bin metrekare alanda 2 bin konut yapacaklarını belirten Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, 19 Şubat'ta temel atacaklarını kaydetti. Fikirtepe'de 2 adada yer alan Emay İnşaat ise 30 bin metrekare alanda 1750 konut inşa edecek. Yıkılan evleri, boş binalarıyla savaş bölgelerini andıran ve film platosu olarak da kulanılan Fikirtepe'de toplam 50 bin yeni konut yapılması bekleniyor.

Fikirtepe'deki kentsel dönüşüm 5 yılda 40 milyar liralık ekonomi yaratacak. Fikirtepe'de çalışmalar Büyükşehir Belediyesi ile başladı. 2.07 olan emsal, 4.14'e yükseltildi. Ada bazında yüzde 100 anlaşma şartı dönüşümü zora sokunca Fikirtepe, Bakanlık kararıyla riskli alan ilan edildi.