İnşaat malzemesinde bir ilk hazırlanıyor

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), inşaat malzemesinde Türkiye'nin ilk sanayi endeksini hazırlıyor.

İnşaat malzemesinde bir ilk hazırlanıyor
İnşaat malzemesinde bir ilk hazırlanıyor
GİRİŞ 19.02.2014 15:52 GÜNCELLEME 19.02.2014 15:52

Türkiye İMSAD açıklamasına göre, bu yıl 30'uncu yaşını kutlayan Türkiye İMSAD'ın, 32. Olağan Mali Genel Kurul toplantısı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği merkezinde yapıldı. İnşaat malzemesi sektöründe Türkiye'nin ilk sanayi endeksinin Nisan 2014'te kamuoyuna açıklanacağının belirtildiği genel kurul toplantısında, Türkiye ekonomisi, inşaat ve inşaat malzemeleri sektörünün 2014 yılı beklentileri değerlendirildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, İnşaat Malzemesi Sanayi Endeksi çalışması ile inşaat malzemesi sanayi faaliyetlerinin ve gelecek beklentilerinin aylık olarak ölçüleceğini kaydederek, "Amacımız, inşaat malzemeleri sanayinde faaliyet gösteren işletmeler, ülkemizin ekonomi yönetimi ve sektörün ilgili tüm tarafları ile sağlıklı bilgi akışını sağlamak, böylece ekonominin dinamizm kaynağı olan inşaat malzemeleri sanayinin nabzını tutarak, projeksiyonlarımızı bu veriler ışığında yapmaktır" dedi.

Yetişener, genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, bu yıl 30'uncu yaşını kutlayan Türkiye İMSAD'ın, 60 yaşını dolduran köklü sanayi kuruluşları ve yeni üretime başlayan genç sanayici üyeleriyle Türkiye ekonomisinin sanayi tarafında önemli gücünü oluşturduğunu aktardı. Yetişener, 76 sanayici üyesi, 29 dernek, 8 katılımcı üyesi ve 21 bin üretici-bayi ağı ile Türkiye İMSAD'ın bugün 1,5 milyon istihdam gerçekleştirdiği ve toplam nüfusun yüzde 7,5'ini oluşturduğu bilgisini verdi.

KAYNAK: AA